Hirdetés

Tizenöt éve várt játszótér

Színes elemek, hinták, csúszdák, mászókák várják a gyermekeket Siménfalván és Bencédben az új játszótereken. A beruházások hiánypótlók, és a tervek szerint még idén további falvakban örülhetnek új játszótérnek a legkisebbek.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Tizenöt éve várt játszótér
Vidánm gyermekzsivaly, biztonságos környezet Fotó: Bencédi Unitárius Egyházközség/Facebook

Játszótérrel gazdagodtak Siménfalva község gyermekei. A legkisebbek nagy örömére a községközpontban és Bencédben is korszerű játszótéren tölthetik idejüket, a szülők pedig biztonságos körülmények között tudhatják csemetéiket.
Nagy János, Siménfalva polgármestere elmondta, közösségi igény hívta életre a beruházásokat, amelyeket az elmúlt hónapban sikerült befejezni az önkormányzatnak.

– Legalább tizenöt éves kívánsága vált valóra a lakosságnak ezekkel a játszóterekkel. Egyelőre két településen sikerült megvalósítanunk, de folytatjuk a munkát és lehetőségeink függvényében bízunk benne, hogy további falvakban is sikerül még idén új játszóteret átadni

– fogalmazott az elöljáró.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A községközpontban nagyobb, Bencédben valamivel kisebb játszóteret alakítottak ki, ahol korszerű, vasból és műanyagból készült, színes, biztonságos játékelemek vannak.

– A biztonságra nagy hangsúlyt fektettünk, így minden játékelemet az előírásoknak megfelelően biztonsági gumiszőnyeggel is elláttunk. Olyan játékokat igyekeztünk beszerezni, amelyek időtállóak és sokáig szolgálhatják a gyermekek örömét

– tette hozzá.
A két játszóteret Hargita Megye Tanácsa a 6 százalékos visszaosztásából és saját erőből sikerült megvalósítani az önkormányzatnak, a siménfalvi 150 ezer, míg a bencédi 60 ezer lejbe került.

Tizenöt éve várt játszótér





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!