Teljes külső és belső átalakítás

Egészében felújítják a ma­gyar­andrásfalvi kultúrotthont, a munkát tavasszal kezdték el, és a tervek szerint legkésőbb jövő tavasszal befejezik. A leromlott állapotú kultúrház felújítását az Országos Helyreállítási Alaptól (PNRR) elnyert támogatásból finanszírozzák.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Teljes külső és belső átalakítás
Tetőzet nélkül a kultúrház. Szerkezetileg is megerősítik az épületet Fotó: Simó Bernadette

Sikeresen pályázott az Or­szágos Helyreállítási Alapnál (PNRR) Szent­ábrahám község, ezáltal teljesen megújult a ma­gyar­andrásfalvi kultúrotthon, közölte Simó Dezső Szabolcs. Szent­ábrahám község polgármestere elmondta, a régi kultúrház nem volt megfelelő állapotban, ezért döntöttek a felújítása mellett. 
A munkálatokat tavasszal kezdték el, a községvezetés a Helyreállítási Alap középületek, kultúrházak felújítására kiírt tenderére pályázott sikeresen. A polgármester kifejtette, a községhez hat település tartozik, amelyekből a magyarandrásfalvi kultúrotthon az ötödik, amelyet felújítanak, az épületek állapota és kihasználtságuk szerinti sorrendben haladtak a rendbetétellel. A beruházás összértéke 2,1 millió lej, ebből 1,6 millió lej pályázati finanszírozás, ez az a költségplafon, amibe bele kellett volna férjen a kivitelezés, ezt ugyanis az épület nagysága szerint számolták ki, ám ahhoz, hogy funkcionálisan megfelelő legyen a kultúrház, szükség volt még olyan javításokra, amik nem fértek bele a költségkeretbe, ezért az önkormányzat önrésszel is hozzá kellett járuljon a projekthez. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Teljes külső és belső átalakítás

A kultúrotthon nagy részét lebontották, mivel szerkezetileg is megerősítik az épületet, kicserélik a teljes tetőzetet, a plafont, a padlózatot, a nyílászárókat és a villamos hálózatot, teljes külső- és belső átalakítást eszközölnek, felújítják a meglévő konyhát és mosdót, valamint bővítik is az épületet, kiszélesítik a színpadot és illemhelyiséget alakítanak ki a fogyatékkal élők számára. A polgármester kifejtette, komfortosabb és szebb lesz a felújítás után az épület, reméli, hogy ezáltal új lehetőséget tudnak biztosítani a jövőbeli rendezvények szervezésére a településen. 
A községhez tartozó falvakban előszeretettel használják a kultúrházakat a helyiek különböző magánrendezvények szervezésére, emiatt is fontos volt a felújítás, Magyarandrásfalván pedig a helyi iskola és a népdalegyesület is számos programját szervezi a kultúrotthonban. A legjobb forgatókönyv szerint a beruházást még idén befejezik, ha ez nem sikerül, akkor legkésőbb jövő tavasszal átadják a felújított épületet, közölte az elöljáró. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!