Hirdetés

Szokatlan perspektívából mutatja meg Romániát a Székelyudvarhelyen megnyílt tárlat

Kína, Belgium, Litvánia és a Moldovai Köztársaság után Székelyudvarhelyen is megtekinthető Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész Az én Romániám című fotókiállítása, amelyet pénteken nyitottak meg.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szokatlan perspektívából mutatja meg Romániát a Székelyudvarhelyen megnyílt tárlat
Rendhagyó tárlat. Több mint harminc kiállított fotó tekinthető meg a múzeum kerítésén Fotó: Simó Bernadette

Az én Romániám címmel nyílt szabadtéri fotókiállítás a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum udvarán. Ovi D. Pop nagyváradi fotóművész képein Románia természeti és épített örökségi értékeit, valamint sokszínűségét tárja a közönség elé – hangzott el a tárlat megnyitóján. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Simó Bernadette
A kiállítást péntek délután nyitották meg a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum udvarán, a művészt és a kiállítást Balási Csaba, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség mestere méltatta. A laudációban elhangzott, Ovi D. Pop a világ egyik legtöbbet díjazott fotóművésze, 690 nemzetközi fotókiállításon nyert aranyérmet, ezenkívül 2500 második, harmadik hely és zsűrioklevél birtokosa. Balási kiemelte, a művész a kiállított fotóin úgy próbál látni és láttatni, hogy az idegen földi ember számára, mert madártávlatból, olyan szögből próbálja megmutatni számunkra a világot, a nagy Romániát, ami szokatlan és különleges.

Simó Bernadette

A méltatást követően Balási Csaba átadott egy kitüntetést Ovi D. Popnak. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség minden évben a beadott pályázatok alapján kiosztja az év legjobbjainak járó díjat, így a művész a múlt év decemberében beadott pályázatáért megkapta a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség kiváló művésze platina fokozatát.

Ovi D. Pop a kiállítás megnyitóján elmondta, testnevelő tanárként kezdte pályafutását, majd hobbifotósból vált igazi művésszé, miután alap- és mesterképzésen is fotóművészetet tanult.

A fotókat rendhagyó módon a Haáz Rezső Múzeum épülete előtti kerítésre függesztették ki, az úgynevezett kertgalériában. A tárlatot még két hétig tekinthetik meg az érdeklődők.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!