Szintet lép a TEDx Udvarhely

A Rákóczi Centerbe helyezték át a TEDx konferenciát, így a tervezett 440 fős közönség helyett majdnem ezren lehetnek részesei az élménynek. Bővül a gasztronómiai kínálat, a szünetekben performansz, napközben koncert, este pedig színvonalas stand up comedy is szerepel a programban, ráadásul ingyenes autóbuszjáratot is biztosítanak a szervezők a vendégeknek.

Asztalos Ágnes
Szintet lép a TEDx Udvarhely
Váratlan kihívásokkal szembesültek a szervezők. Utolsó száz méter a TEDx Udvarhelyig Fotó: Asztalos Ágnes

Közeleg a negyedik alkalommal megrendezett TEDx Udvarhely időpontja, kedden, tíz nappal az esemény előtt a szervezők összefoglalták a változásokat a Harghita Business Center vállalkozói inkubátorházban.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az előzményekhez tartozik, hogy a jegyárusítás napján, augusztus 20-án a túlterhelés miatt rövid idő alatt összeomlott az online rendszer, a kialakult helyzethez az is hozzájárult, hogy az eredeti tervek szerint helyjegyeket is lehetett volna foglalni, és különféle jegytípusokat kínáltak. A negatív visszajelzések miatt leállították az értékesítést, következett a újratervezés, majd ismét elindították az online jegyvásárt, de már teljesen más feltételekkel.

Szakács-Paál István, a rendezvény kurátora elmondta, hogy az ominózus napon 120 belépőt adtak el az eredetileg a Művelődési Házba tervezett TEDx-re. Mivel a licenc nagyobb létszámot is megenged, gyorsan eldöntötték, hogy a Rákóczi Centerbe költöztetik a konferenciát, amit 900 fővel képzelnek el. Mint kiderült, azóta

780 jegy már el is kelt.

Szintet lép a TEDx Udvarhely

A változás nem kevés kihívás elé állította a szervezőcsapatot, mert a sportcsarnokot „TED-esíteni” kell, azaz teljesen más, a sporteseményektől eltérő körülményeket kell kialakítaniuk. Ugyanakkor bővítették a gasztronómiai kínálatot, és számos érdekesség teszi szórakoztatóvá az előadások közötti szüneteket: lesznek karikaturisták, hiphopperformansz helyi előadókkal, zenél az ugyancsak helyi Friday Rehab együttes. A környékbeli parkolóhelyek szűkössége, illetve a környezetbarát megoldások népszerűsítése érdekében a rendezvény napján a város új, elektromos buszai szállítják ingyenesen a vendégeket a főbb útvonalakon. Az előadások sorát a már megszokott módon egy kulturális produkció zárja, 20 órától Bödőcs Tibor magyarországi humorista lép fel Barbárglamour című önálló estjével, fontos tudnivaló, hogy erre külön is lehet belépőt vásárolni.

A szeptember 14-én negyedik alkalommal jelentkező TEDx konferenciát a „From Zero to Hero” mottóval rendezik. Olyan ismert és kevésbé ismert személyek tartják meg kötött szabályok szerinti, rövid és velős előadásukat, akik kitartásukkal, elhivatottságukkal és elszántságukkal inspirálók lehetnek, akik saját példájukkal bizonyítják majd, hogy szinte a semmiből is lehet értéket teremteni, a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni, elég akaraterővel pedig bármi lehetséges.

Szakács-Paál István a sajtótájékoztató végén még megjegyezte, hogy egy próba is lesz az idei esemény, amikor kiderül, hogy mennyire válik be a szintet lépés.

– Ha az lesz a visszajelzés, hogy túl nagyot léptünk, akkor jövőre visszatérünk a Művelődési Házba – tette hozzá.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!