Szezonnyitó biciklitúrát szervez a Szekler Teker

Elkezdődött a biciklis szezon: ennek apropóján a Bágyi-tetőre szervez kerékpártúrát holnap a Szekler Teker Egyesület. A nagyjából 40 km hosszú túrára bárki jelentkezhet, családosokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szezonnyitó biciklitúrát szervez a Szekler Teker
Családosok számára is teljesíthető a túraútvonal Fotó: Szekler Teker

Az idei lesz a nyolcadik szezonnyitó biciklitúrája a 2014 óta aktívan tevékenykedő egyesületnek – nyilatkozta Simon Szilárd, a Szekler Teker elnöke. Mint mondta, igyekeztek olyan helyszínt választani, ahonnan pazar kilátás nyílik a környező vidékre, erre pedig optimális a Bágyi-tető.
– Tiszta időben harmincöt települést is lehet látni a tetőről, és viszonylag könnyen fel lehet rá jutni kerékpárral, olyan túrát terveztünk, amire bárki jelentkezhet, hogy a családosoknak is megfelelő legyen az útvonal – hangsúlyozta.
Simon Szilárd közölte: a részvételhez kötelező a bukósisak és a hegyikerékpár, mivel a terepviszonyok ezt megkövetelik, egyszerű utcai biciklivel nem lehet a túrát teljesíteni. Ezenkívül fontos, hogy jó állapotban legyen bringa, ugyanis nem lesz alkalom azt a túra közben szervizelni, legyen egy pót belső gumi, illetve esőköpeny – fűzte hozzá.
Az egyesület jövőbeli projektjeiről is kérdeztük az elnököt. Mint mondta, eddig évente két biciklis tábort tartottak gyerekeknek Kalibáskőn, idén ezek száma háromra nő.
– Idéntől vándortáborok szervezésével bővítjük a tevékenységet, az egyik a csíki régióban, a másik a szász vidéken lesz. A kezdőknek egyszerűbb, kisebb, helyhez kötöttebb tábort, azok számára pedig, akiket már megtanítottunk hegyikerékpározni, egy merészebb kihívást tervezünk – közölte a szervező.
Simon Szilárd szerint sokan visszajárnak a képzésekre, velük pedig mernek már nagyobb túrákat is vállalni.
A szezonnyitó biciklitúra indulási helye székelyudvarhelyi Márton Áron tér, holnap délelőtt 10 órakor indul a kerékpáros csapat. Az indulást követően a Csicser-farm–Ócfalva–Miklósfalva–Telekfalva–Bágyi-dombok útvonalat fog­ják megtenni a túrára vállalkozók, az indulási pontra való visszatérés délután fél ötre tehető. A túra hossza közel 40 kilométer, ami alatt 570 méter szintkülönbséggel kell számolni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!