Hirdetés

Székelyudvarhelyi diákok jutottak az országos közlekedési verseny döntőjébe

A Közlekedési nevelés és oktatás az életért elnevezésű, általános iskolásoknak és középiskolásoknak szervezett országos verseny megyei szakaszát a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskolában tartották meg, a versenyt a házigazda iskola diákjai nyerték – közölte csütörtökön a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság, a rendezvényen ugyanis a rendőrök is rész vettek.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 2 perc
Székelyudvarhelyi diákok jutottak az országos közlekedési verseny döntőjébe
Nevelő célzatú verseny. Jól szerepeltek a Tompa László Általános Iskola tanulói Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A versenyt az oktatási tárca a Belügyminisztériummal közösen szervezte, a rendőrség részéről a közlekedésrendészet, a bűnmegelőzési és bűnügyi elemzés osztályok képviselői és székelyudvarhelyi rendőrök vettek részt azzal a céllal, hogy a középiskolások körében a felelős közlekedési magatartást népszerűsítsék – írták a közleményben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A verseny fő célja a közlekedési balesetek megelőzése volt a közlekedési szabályok ismerete és betartása révén. A verseny megyei szakaszán három csapat vett részt, a gyergyóvárhegyi Miron Cristea Gimnázium, a vaslábi Teodor Chindea Általános Iskola és a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskola diákjai mérték össze tudásukat.

A verseny három próbából állt:

egy elméleti teszttel a közlekedési szabályok ismeretét ellenőrizték, ugyanakkor két gyakorlati próbát is tartottak.

Előbb egy ügyességi kerékpáros versenyen bizonyíthatták rátermettségüket a tanulók, majd az iskola parkjában kialakított pályán kellett végigbiciklizniük.

A csapatok teljesítményét a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai és a Hargita Megyei Tanfelügyelőség képviselőiből álló zsűri értékelte. A győztes végül a székelyudvarhelyi Tompa László Általános Iskola csapata lett, így ők fogják képviselni Hargita megyét a verseny országos döntőjében.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság gratulál valamennyi részt vevő csapatnak az elkötelezettségéért és erőfeszítéseiért, és bátorítja az összes diákot, hogy továbbra is felelős magatartást tanúsítsanak a közlekedésben – olvasható a közleményben.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!