Székelyudvarhelyen is fertőtlenítik a lépcsőházakat: Több részletben végzik el a munkát

HN-információ
Pénteken kezdték, ma folytatják a tömbházak közös tereinek sterilizálását. A szakcég a Bethlen lakótelepen kezdte el a munkát. Az érvényes szabályozás szerint fertőtlenítőszer-adagolókat is ki kell helyezni a lépcsőházak bejáratához.

Ők dolgoznak, mi maradjunk otthon. Vírusellenes lépések                                                          Fotó: varoshaza.ro

A negyedik katonai rendelet utasításai szerint rendelte meg a polgármesteri hivatal egy szakcégtől a munkát, az akció részleteiről minden lépcsőház bejáratához tájékoztató plakátot helyeztek el a lakószövetségek segítségével, amelyben többek között arra is figyelmeztetik a lakókat, hogy amíg a munka tart, és azt követően legalább egy óráig ne menjenek ki lakásaikból. A városban majdnem 450 lépcsőházat kell fertőtleníteni. A hivatal tájékoztatásából kiderül, hogy az Egészségügyi Minisztérium által engedélyezett szert használnak, a fertőtlenítés pedig több részletben történik, és párhuzamosan több munkacsoport is dolgozik. Vannak, akik kimondottan a bejáratokat, a kilincseket, kaputelefonok nyomógombjait sterilizálják, miközben egy másik csapat fentről lefelé permetezi végig a lépcsőházakat. A polgármesteri hivatal hírei szerint a hétvégére a Bethlen lakótelepen be is fejezték a tevékenységet. A fertőtlenítőszer-adagolók elhelyezését is elkezdik ezen a héten.

Asztalos Ágnes





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!