Hirdetés

Százötven csemetét ültettek el

Százötven facsemetét ültettek el kedden Szentámbrahám községben a Hargita megyei önkormányzat Életet jelentő fák kampányának keretében.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 1 perc
Százötven csemetét ültettek el
A faültető akció első állomása. Lesz folytatása Fotó: Tamás Erika

Hargita Megye Tanácsának faültetési akciósorozata tavaly márciusban kezdődött, a megyei önkormányzat így csatlakozott a Régiók Bizottsága Trees for Life kezdeményezéséhez. Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet a fák és a falültetés fontosságára. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A program keretében különböző térségek őshonos fáit, gyümölcsfacsemetéket ültetik el a megyei utak mentén, ahol azok nem balesetveszélyesek. A programsorozat első állomásaként kedden Szentábrahám községben ültettek el 150 darab facsemetét. A nagyszabású akcióhoz a Gagy menti egyházközségek, a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola mintegy ötszáz diákja és különböző egyesületek képviselői is csatlakoztak. Az elültetett fák locsolását a székelykeresztúri Villám Önkéntes Tűzoltó Egyesület vállalta. 
A csemeteültetési kampány tovább folytatódik, áprilisban körülbelül 500 fiatal fát ültetnek el Udvarhely, Csík és Gyergyó térségében, ősszel pedig ismét folytatják az akciót. A kezdeményezésnek köszönhetően háromezer őshonos gyümölcsfacsemete szegélyezi majd a megyei utakat. 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!