Szakmai támasz a gazdáknak

Idén is megtartották a tavalyi nagy érdeklődést és a számtalan pozitív visszajelzést követően a Keresztúr Térségi Gazdanapokat, a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete és az RMDSZ Udvarhelyszéki Szervezetének jóvoltából.

Hadnagy Éva
Szakmai támasz a gazdáknak
Találkoztak a térség mezőgazdászai. Feltöltődés Fotó: Hadnagy Éva

Az elmúlt évvel ellentétben idén egynaposra tervezték a hiánypótló rendezvényt. Kolumbán Dávid ötletgazda elmondta, a térség sajátos gondjaira megoldást kereső és a mindennapi mezőgazdasági feladatokhoz kapcsolódó előadásokkal készültek idén.

– Problémák mindig voltak és lesznek, ezért igyekszünk olyan témákkal foglalkozni, amelyek érintik és érdeklik a gazdákat, szakmai támaszt nyújtunk nekik, és bízunk benne, hogy akik ma ide eljöttek, azok hasznos információkkal gazdagodtak

– fogalmazott a főszervező.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Szakmai támasz a gazdáknak


A szakmai előadások mellett helyi termékek vására is várta az érdeklődőket, de mezőgazdasághoz kapcsolódó vállalkozások is képviseltették magukat, bemutatva termékeiket. Kútfúró cégtől gumiabroncs-forgalmazón át különböző mezőgazdasági eszközökig sok mindent meg lehetett tekinteni, nagy népszerűségnek örvendett többek között a távirányítóval vezérelhető legelőtakarító gép.
A komoly beszélgetések mellett a vidámságra is jutott idő, az estét ugyanis szüreti bál és közös mulatság zárta. Kolumbán Dávid szerint a rendezvénynek jövőre is lesz folytatása és bízik benne, hogy szeptember utolsó hétvégéje ezentúl egyet jelentene majd a Keresztúr Térségi Gazdanappal.

Szakmai támasz a gazdáknak



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!