Szakmai gyakorlat fóliasátorban

Korszerű fóliasátrat építtetett a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola. A szellőztetőrendszerrel ellátott növényházat már ősztől birtokba veszik a kertész szakos diákok, zöldséget ter­mesztenek benne.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Szakmai gyakorlat fóliasátorban
Elkészült a fóliasátor. Gyakorlati tudás Fotó: Eötvös József Szakközépiskola

Elkészült és át is adták a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola új fóliasátrát, így a kertészeti szakiskolai képzésben részt vevő diákok a tanintézet saját növényházában végezhetik a szakmai gyakorlatot. 

Tangazdaság

Trinfa Pálma, az iskola igazgatója a Hargita Népének elmondta, az oktatási intézménynek a város határában lévő Csicser-dombon van területe, azon pedig már a korábbiakban tangazdaságot hoztak létre. A területen már volt egy régi fémvázra épült fóliasátor, amelyet a Bethlen Gábor Alap támogatásával építettek, ám az az idők során elhasználódott, állapota romlott, ezért volt szükség új sátorra. Ehhez az anyagi támogatást az iskolát fenntartó székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal biztosította, a kivitelezést egy nyárádszeredai vállalkozás végezte. A 400 négyzetméteres fóliasátor megfelel a kor elvárásainak, automata szellőztetőberendezéssel, dupla felfújt tetővel van felszerelve, így érzékeli a benti hőmérsékletet, és ha nem megfelelő, önműködően felemelkednek az oldalnyílások. 

Ősztől birtokba veszik

Az iskolaigazgató kifejtette, a fóliasátrat már ősztől, az új tanév kezdetétől birtokba vehetik a kertész szakos diákok, minden évfolyamról egy osztály. A diákok elsősorban zöldségféléket, salátát, uborkát, paradicsomot fognak termeszteni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!