Sikertelen volt az Aqua Nova Hargita fellebbezése

A legfelsőbb bíróságon fellebbezett Székelyudvarhely korábbi vízszolgáltatója, az Aqua Nova Hargita a városvezetés ellen 2018-ban indított ügyben, melyben 50 millió lejes kártérítést kért a várostól, mivel állítása szerint az törvénytelenül bontott velük szerződést. A fellebbezést elutasították, így a város megszabadult a több tíz milliós kiadástól – ismertették a bírósági döntésről beszámoló keddi sajtótájékoztatón.

Pál Emil
Sikertelen volt az Aqua Nova Hargita fellebbezése
Megmenekült a kártérítés-fizetéstől a város. Hasznosabbra fordíthatják a pénzt Fotó: Hodgyai István

Hat éve zajlik a pereskedés a székelyudvarhelyi önkormányzat és a város egykori vízszolgáltatója, az Aqua Nova Hargita között. Noha az ügyben korábban már született jogerős ítélet, a volt szolgáltató még a múlt évben megfellebbezte azt. A szolgáltató és a városvezetés közt 2018-ban kirobbant ellentétet az váltotta ki, hogy a szolgáltató szerint jogtalanul bontott velük szerződést a város, miközben azok közel kilencmillió euró értékben valósítottak meg fejlesztéseket a vízhálózaton.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Elsőfokon a szolgáltató javára, majd másodfokon a város javára döntött a bíróság, a legutóbbi fellebbezést pedig a bukaresti legfelsőbb bíróság tárgyalta volna újra, ám a fellebbezést június 19-én elutasították – tudtuk meg a bírósági döntésről szóló keddi sajtótájékoztatón. Gálfi Árpád polgármester elmondta: sok rágalmazás és becsmérlés érte főként a személye és a városháza körül gyűrűző pereskedések miatt, ám a Marosvásárhelyi Ítélőtábla döntését követően sem köszönet, sem bocsánatkérés nem érkezett.

Több mint ötvenmillió lejt kellett volna kifizetnie a városnak az adófizetők pénzéből, olyan beruházásokra, melyeket nem végeztek el. A szolgáltató már két fokon kért jogorvoslatot ennek az ügynek a megoldására, ezzel kimerítette a lehetőségeit

– fogalmazott a polgármester kiemelve: nagy öröm számára, hogy nem gátolja a város fejlődését több tíz millió lej kifizetése.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!