Hirdetés

Sikerrel pályáztak az orvosok

Megújulnak Farkaslaka községben az orvosi rendelők, miután mindhárom családorvos sikeresen pályázott az Egészségügyi Minisztériumnál. A rendelők felszereltsége új eszközökkel is bővül.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Sikerrel pályáztak az orvosok
Tatarozzák a rendelőt. Kárpótló felfordulás Fotó: Hadnagy Éva

Tavaly nyáron hirdettek pályázatot családorvosoknak rendelőik felszerelésének korszerűsítésére, illetve a rendelők felújítására. A kínálkozó lehetőséget a Farkaslaka községben tevékenykedő mindhárom családorvos kihasználta, és a polgármesteri hivatallal partnerségben – ugyanis az ő tulajdonában vannak az épületek – belevágtak a beruházásba. Farkaslakán egyébként egy épületben két családorvos, Szé­kely­szentléleken pedig egy családorvos végez szolgálatot.

– Viszonylag egyszerű pályázaton lehetett hozzájutni a támogatáshoz, amelyet kihasználtunk, hiszen ha már kínálkozott egy ilyen lehetőség, mindenképp érdemes volt élni vele, mert új eszközökre mindig szükség van

– vélekedett dr. Váradi István farkaslaki családorvos. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Elmondta, a pályázat során a kormány szerzi be az igényelt eszközöket. Hozzátette, széles volt a választék, amelyből választani lehetett és amelyek nap mint nap segítik a családorvosok munkáját, a vércukormérőtől az EKG-készülékekig.

– Az egyszerű laborvizsgálatokat is meg tudnánk oldani helyben, nem kellene a betegeket a városba küldeni

– fogalmazott.
Mind mondta, a rendelőkre is ráfért már a korszerűsítés, annak ellenére, hogy az épületet 2014-ben szigetelték.

– A felújítás felfordulással jár, ezért kérjük a betegek türelmét és megértését, ám a végeredmény remélhetőleg mindenkit kárpótol majd

– fűzte hozzá dr. Váradi István.
Az elkövetkezőkben megújul a fűtéshálózat, kicserélik a régi mozaikpadlót, a nyílászárókat, átnézették a villanyhálózatot, javítják és újrafestik a falakat többek között, de kézmosókat, kézszárítókat is szerelnének a vizsgálószobákba, illetve a mosdókba. A korszerűsítési munkálatokat a nyár elejéig be kell fejezzék. Dr. Váradi István elmondta, saját rendelőjének korszerűsítése mintegy 70 ezer lejbe kerül. 
A pályázat csak a rendelők korszerűsítésére vonatkozik, nem terjed ki a folyosóra, a lépcsőházra, illetve az előtérre, éppen ezért a fennmaradó rész rendbetételét a helyi önkormányzat vállalta.
Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere elmondta, az összefogásnak köszönhetően az épület alsó szintje teljesen megújul.

– A pályázatokkal és az önrésszel együtt kb. 160–170 ezer lejes költségvetéssel számolunk, amiből megújulhat az alsó szint

– mondta az elöljáró.
A farkaslaki rendelő 2014-ben esett át jelentősebb felújításon, kívülről szigetelték az épületet, kicserélték a tetőszerkezetet, a nyílászárókat, és a mosdókat is feljavították. Székelyszentléleken pedig évente kisebb lépésekben végeztek munkálatokat. 
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!