Hirdetés

Sérült fiatal felnőtteknek szánt fejlesztőközpontra gyűjtöttek

A Három Galamb Egyesület jelenleg tizenhat sérült fiatal felnőttnek biztosít foglalkozásokat és nappali képzést. Mivel az eddigi foglalkozóteret kinőtték, egy új, többfunkciós foglalkoztató-központ felépítésébe kezdtek bele, melynek létrehozására, bár sikeresen pályáztak, még nincs meg a létesítéshez szükséges összeg. Ennek okán, egy jó szándékú felajánlásnak köszönhetően szerveztek karitatív koncertet csütörtökön.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Sérült fiatal felnőtteknek szánt fejlesztőközpontra gyűjtöttek
Izraeli, kanadai és dán dallamok váltogatták egymást. Örömteli tapasztalat Fotó: Pál Emil

A Három Galamb Egyesület tevékenységéről korábban már többször írtunk, fiatal sérült felnőtteknek tartanak foglalkozásokat, de nem is akárhogy. Az egyesület által fenntartott birtokon végzett kerti munkák, szövő- és főzőtevékenységek és sok más fejlesztő program által javítják a sérültek képességeit. Korábban egy új foglalkoztató-központ építésébe is belevágtak, ám a források az infláció miatt eddig csak arra voltak elegendők, hogy a létesítmény alapjait le tudják fektetni. A karitatív koncertet egy Chicagóban élő dán–amerikai páros adta, a befolyt összeget a fejlesztőközpont létesítésére fogják fordítani.

Pál Emil

– Szerencsénk volt, mivel megnyertünk egy olyan pályázatot, ami kifejezetten a sérült fiataloknak tartott szolgáltatások infrastruktúráját támogatja. Ebből a forrásból tetemes összeggel tudunk fejlesztéseket végezni, de szükség van még további forrásokra, hogy el tudjuk indítani az új központot – nyilatkozta lapunknak Filipov‑Soó Zsuzsa elnök. Mint elmondta, az idei Fuss Neki és a karitatív koncert befolyt összegeit is az épület létrehozásába fogják fektetni.

Pál Emil

Az elnök szerint a koncert célja nemcsak a gyűjtés, hiszen a tavalyi évben tartott koncert is bizonyíték arra, hogy a fiatalok kapcsolatot tudnak létesíteni másokkal, és más közösségben is otthonosan érzik magukat.

– Itt helye van a táncnak, nem gond, ha valaki nincs csendben. A tartalom a lényeg, hogy mindig hoz felénk valamit az élet. Így hozta felénk Juttát és Terrant is az élet, akiket egy svájci zeneterapeután keresztül ismertünk meg – avatott be Soó‑Filipov, bemutatva a koncertező duót.

A koncerten lehetőség nyílt megtekinteni a foglalkoztatott fiatalok által készített szőtteseket és terítőket, miközben sokféle nemzet különleges zenekultúrájának kincseiből hallhattak dalokat a látogatók.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!