Segítség nagycsaládosoknak

Október 16. a kenyér és az élelmezés világnapja, ennek apropóján idén is meghirdette karitatív akcióját a Rotary Club Székelyudvarhely, amihez csatlakozott a Székelyudvarhelyi Vöröskereszt is.

Hadnagy Éva
Segítség nagycsaládosoknak
Várják az adományokat. Jó helyre kerül a segítség Fotó: Hodgyai István

Tartósélelmiszer-gyűjtést szerveznek a nagyobb bevásárlóközpontoknál, amivel az udvarhelyszéki nagycsaládosokat támogatják. 
Váradi János, a program ötletgazdája elmondta, ez már a tizenegyedik alkalom, amikor meghirdették az akciót, amely kettős célt szolgál. Elsősorban azt, hogy azok, akik sok gyermeket vállaltak és nevelnek, érezzék a közösség megbecsülését, másodsorban pedig az élelmiszerpazarlás megfékezésére irányítanák a figyelmet, hiszen nagyon sokan éheznek a világban.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A megmozdulás célja, hogy minél több rászoruló család részesülhessen az alapélelmiszerekből, és ezáltal hozzájáruljunk a családok mindennapi megélhetéséhez, különös tekintettel a gyermekekre. Ha mindenki egy kicsit hozzátesz, hiszem, hogy jobb lesz a világ

– vélekedett. 

Segítség nagycsaládosoknak
Tavaly nagy érdeklődés övezte a megmozdulást, több ezer kilogramm élelmiszer gyűlt össze. Váradi János elmondta, nem az a fontos, hogy mekkora mennyiség gyűl össze, hanem az, hogy tegyünk valamit másokért, embertársainkért. Az élelmiszergyűjtés szerdán zárul, ezt követően 16 órakor átadják az összegyűjtött élelmiszereket a Szent József Nagycsaládosok Egyesületének, akik tagjaik között kiosztják azokat. Tavaly közel hetven család részesült a tartós élelmiszercsomagban. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!