Hirdetés

Részeg sofőr okozott balesetet Székelyvarságon, kórházba került két fiatal

1,03 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki az alkoholszonda annak a 35 éves székelyvarsági férfinak a leheletében, aki balesetet okozott az elmúlt hétvégén.

Rendőrségi közlemény
Részeg sofőr okozott balesetet Székelyvarságon, kórházba került két fiatal
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset szombat este tíz óra előtt történt. A férfi, miközben a 138-as jelzésű megyei úton közlekedett a lakóhelyén, elvesztette uralmát a jármű fölött, áttért a szembejövő sávra, majd összeütközött egy 18 éves zetelaki férfi által vezetett személygépkocsival. Utóbbi sofőr és 19 éves utasa kórházi ellátásra szorult a balesetet követően. A 18 éves sofőr nem fogyasztott alkoholt azt megelőzően. A rendőrség alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetés és gondatlanságból okozott testi sértés miatt indított eljárást. 

A rendőrség tájékoztatása szerint aznap este, kicsivel korábban, még egy ittas sofőrt fogtak. Egy 45 éves szentegyházi férfi a 136-os jelzésű megyei úton, Atyhában vezetett. A rendőrségi ellenőrzést követően alkoholszondával tesztelték, a műszer 0,56 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!