Rengeteg engedély szükséges

Közel 2,7 millió lejbe kerül annak a 355 térfigyelő kamerának és a működésükhöz szükséges hálózatnak kiépítése, ami által jelentősen növekedne Székelyudvarhely közbiztonsága. A rendszer kiépítéséhez viszont számtalan engedély és jóváhagyás szükséges.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Rengeteg engedély szükséges
Fotó: Hodgyai István

A térfigyelő kamerarendszer bővítésére az Országos Helyreállítási Alapból nyert finanszírozást a város. Előreláthatóan a projekt kivitelezését követően csökkenni fognak a bűncselekmények és a cserbenhagyásos esetek, ugyanakkor a helyi és az állami rendőrség munkatársainak könnyebb lesz előállítani azokat a személyeket, akik kihágásokat, esetleg bűncselekményeket követtek el. Az engedélyeztetés folyamata igencsak körülményes.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Az urbanisztikai bizonylatot már kikértük, ennek értelmében jóváhagyást kell kérni a Speciális Távközlési Szolgáltatótól (STS), a Román Hírszerző Szolgálattól (SRI), a Megyei Műemlékvédelmi Igazgatóságtól, a hivatal műszaki igazgatóságától mint az utak kezelőjétől, a megyei rendőrségtől, a CFR Călători vasúti személyszállítással fog­lalkozó állami vállalattól, illetve a közvetlenül érintett magán­területek tulajdonosaitól

– sorolta Zörgő Noémi, a városháza szóvivője. Hozzá­tette, az építési engedélyt csak az említett jóváhagyások beszerzését követően lehet kikérni, hogy majd munkához láthasson a kivitelező Con­sensus Kft.
Zörgő ugyanakkor kiemel­te: a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy több helyen nincs sem áram, sem pedig adatátviteli lehetőség. Ezekre a helyeken napelemes megoldást és mobilinternetet is kell biztosítani. A kamerákat különben kizárólag közterületre szerelhetik fel és csak közterület megfigyelésére hasz­nálhatják, valamennyi a helyi rendőrséghez lesz irányítva. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!