Rekorddöntés: 15 ezer néző

HN-információ
A hétvégén zajlottak a XVIII. Farkaslaki Szenes Napok, ahol sokszínű programkínálat várta az érdeklődőket. A sportesemények, kulturális programok mellett koncertek is hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: Rúzsa Magdira 15 ezren voltak kíváncsiak a Kalonda-tetőn, látogatók szempontjából ezzel rekordot döntött a rendezvény.
[caption id="attachment_76210" align="aligncenter" width="4500"] Erős koncertkínálattal tették a leglátogatottabbá az ideit. Kaland a Kalondán fotó: Balla Levente[/caption]  
Háromnapos rendezvénysorozattal készült Farkaslaka Polgármesteri Hivatala a hétvégén a XVIII. Farkaslaki Szenes Napokra. A rendezvény keretében bemutatkoztak a helyi quadosok, megtartották a hagyományos tömegfutást, de labdarúgó-mérkőzések, lovas program, sakkverseny és számos más esemény is hozzájárult a program sikeréhez.
Kovács Lehel polgármester lapunknak úgy nyilatkozott: idén nagykorú lett a fesztivál, és ennek tiszteletére rekordot is döntött.
– Tizenötezren vettek részt a szombati Rúzsa Magdi-koncerten, ez pedig rekord a fesztivál történetében. Egyébként minden program zökkenőmentesen zajlott, a közlekedéssel akadtak problémák, mivel a rengeteg érdeklődő miatt nehézkesen haladt a forgalom a Kalonda-tetőn – közölte Kovács Lehel, megjegyezve, hogy több mint száz önkéntes segítette a Szenes Napok lebonyolítását.
A rendezvény nulladik napján is számos érdeklődő érkezett Farkaslakára, ahol 360 éve számít ősi mesterségnek a faszénégetés. A polgármester szerint egész Udvarhelyszék számára fontos ez a program.
– Az elmúlt tizennyolc évben olyan színvonalas eseménnyé vált ez a fesztivál, hogy egyszerűen nem hagyhatjuk ki a naptárból. Éppen ezért meg szeretném köszönni mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak az idei Szenes Napok lebonyolításához – szögezte le Kovács Lehel. Mint megtudtuk: erre a hétvégére valamennyi vendégfogadó egység megtelt a községben.
Háromnapos rendezvénysorozattal készült Farkaslaka Polgármesteri Hivatala a hétvégén a XVIII. Farkaslaki Szenes Napokra. A rendezvény keretében bemutatkoztak a helyi quadosok, megtartották a hagyományos tömegfutást, de labdarúgó-mérkőzések, lovas program, sakkverseny és számos más esemény is hozzájárult a program sikeréhez. Kovács Lehel polgármester lapunknak úgy nyilatkozott: idén nagykorú lett a fesztivál, és ennek tiszteletére rekordot is döntött. – Tizenötezren vettek részt a szombati Rúzsa Magdi-koncerten, ez pedig rekord a fesztivál történetében. Egyébként minden program zökkenőmentesen zajlott, a közlekedéssel akadtak problémák, mivel a rengeteg érdeklődő miatt nehézkesen haladt a forgalom a Kalonda-tetőn – közölte Kovács Lehel, megjegyezve, hogy több mint száz önkéntes segítette a Szenes Napok lebonyolítását. A rendezvény nulladik napján is számos érdeklődő érkezett Farkaslakára, ahol 360 éve számít ősi mesterségnek a faszénégetés. A polgármester szerint egész Udvarhelyszék számára fontos ez a program. – Az elmúlt tizennyolc évben olyan színvonalas eseménnyé vált ez a fesztivál, hogy egyszerűen nem hagyhatjuk ki a naptárból. Éppen ezért meg szeretném köszönni mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak az idei Szenes Napok lebonyolításához – szögezte le Kovács Lehel. Mint megtudtuk: erre a hétvégére valamennyi vendégfogadó egység megtelt a községben. Keresztes Bea


Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!