Hirdetés

Régi székelyudvarhelyi álom

Úgy tűnik, elmozdult a holtpontról a régóta vágyott udvarhelyi uszoda ügye, készül a terv, és a szükséges engedélyek beszerzése is elkezdődött.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Régi székelyudvarhelyi álom
Meghosszabbítanák a sétányt. Elvezet az uszodához? Fotó: Hodgyai István

Több évtizedes álom Szé­kely­ud­var­helyen egy városi uszoda meg­é­pítése. Mintegy két éve a városvezetés belevágott a tervbe, és bejelentették, hogy a város déli részén, a Budvár negyedben hoznák létre, miután sikerült „feltenni” a projektet az Országos Beruházási Alap (CNI) listájára, vagyis – mint nyilatkozta akkor Gálfi Árpád polgármester – Bukarestben is tudomásul vették és befogadták az uszodaépítési szándékot. A területet az ortodox egyháztól vásárolták meg, elkészítették az övezeti rendezési tervet (PUZ) is. Jelenleg a polgármesteri hivatal beruházási listáján 400 ezer lejjel szerepel a projekt. Tavaly év decemberében járt le az uszoda megvalósíthatósági tanulmányának közbeszerzése. A nyertes bukaresti vállalkozással idén januárban megkötötték a szerződést, a költségvetés elfogadását követően a kezdési parancsot is kiadták. Elkészült egy változata a tervnek, ehhez kell begyűjteni a szükséges jóváhagyásokat a különböző hatóságoktól, hogy a végleges tanulmány meglegyen. Ez a folyamat jelenleg zajlik – közölte Zörgő Noémi sajtószóvivő.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hodgyai István

Van egy másik terve is Szé­kely­ud­var­he­lynek, amely a beruházási listán 960 ezer lejjel szerepel, és részben kapcsolódik az uszodaprojekthez. Az Európai Unió Regi­onális Operatív Programjában (POR) szeretnének pályázni egy, a városi strand és a majdani vizes csarnok között létrehozandó sétányra, bringaútra, az összeget a pályázat előkészítésére különítették el. Mivel a sétány a Nagy-Küküllő partján vezetne, és a területtel részben a Maros Vízügyi Hatóság rendelkezik, a polgármesteri hivatal illetékesei a múlt hónapban egyeztetést folytattak a marosvásárhelyi székhelyű intézménnyel, amellyel egy protokollum aláírására készülnek – mondta Zörgő Noémi sajtószóvivő. Emellett elkészült egy topográfiai felmérés is, amelyből világosan látszik, hogy a Nagy-Küküllő védelmi övezetére több helyen ráépítettek a városlakók. Jelenleg ennek a felmérésnek a kiközlését várják – tette hozzá.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!