Hirdetés

Reagált a Macops Kft. a polgármester kijelentéseire

Mint korábban írtuk, Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere azt közölte: a szejkefürdői víz- és szennyvízhálózat állapotát vizsgáló szakértői véleményezésben előírt javításokat elvégeztette, így a hálózat átvehető és üzembe helyezhető. A beruházást kivitelező cég vezetői szerint a polgármester téves információkkal és szándékos ferdítésekkel félretájékoztat.

Pál Emil
Reagált a Macops Kft. a polgármester kijelentéseire
Fotó: Veres Nándor

Szerkesztőségünkhöz fordult a beruházást 2017–19‑ben kivitelező Macops Kft. vezetője, azt állítva, hogy Gálfi Árpád polgármester számos információt elferdített. Bálint Antal, a cég vezetője szerint a polgármester a lakosságot, de a hivatalos intézményeket, a bíróságot és a megyei építészeti felügyelőséget is félre akarta vezetni, oly módon, hogy nem az aktuális tervdokumentációt terjesztette elő a kivizsgálások, tárgyalások során.

– A hálózat építésére vonatkozó eredeti tervet módosítani kellett (proiect revizuit nr 1.), mi ezt a tervet vettük át, és e szerint építettük a vezetékrendszert, a licitet is e szerint hirdették meg. Csakhogy a polgármester, mikor elkezdődtek a DNA‑s ügyek és pereskedések, mindenhol az eredeti tervet mutatta be, amivel egyértelmű, hogy nem egyeznek meg teljesen a munkálatok, mivel törvényesen a módosított tervet követve kellett elvégezni azt – fejtette ki Bálint.
Geréd Gábor, a cég egyik társtulajdonosa szerint a tervek körüli félretájékoztatást korábban tisztázták, de Gálfi ügyvédje mindmáig felhozza a tárgyalásokon, holott jogerősen nekik adott igazat a bíróság. Bálint Antal azt is felvetette, hogy az időre elkészült projekt átadása már a munkálatok befejezését követően nehezen indult, mint mondta: többször is átiratban kellett kérnie az átvételt a hivataltól, ám az nem válaszolt egyik kérésre sem.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Átvételi bizottságot nevezett ki a polgármester, amelynek tagjai hirtelen megváltoztak. Ezeknek a határozatoknak a prefektusi hivatalban is nyoma kell legyen, ezért kértük a tagok kicseréléséről szóló polgármesteri határozatot, csakhogy ilyen nem volt – folytatta Bálint Antal, hangsúlyozva, hogy mindezek ellenére az átvételi bizottság nem kapott hibát a rendszerben, ám azt a hivatal ekkor sem vette át.
A cég vezetője a hálózat javításának szükségtelensége mellett érvelt, leszögezve, téves az információ, miszerint a vezetékrendszer szabványai és elemeinek méretei változnak, amennyiben vidékiből városivá minősül egy terület, ugyanakkor úgy véli, szándékosan negatív véleményezést rendelt a polgármester, az átlagárnál lényegesen magasabb értékben.
Geréd Gábor megjegyezte: az is bizonyítja, hogy a rendszer már évek óta működik, hogy a szakértő egy illegális rácsatlakozást is azonosított, ráadásul az aknák is bűzlenek. Egyebek mellett azt is sérelmezi Bálint Antal, hogy a műszaki terveket elkészítő cég – amellyel évek óta baráti viszonyban dolgoznak együtt – váratlanul a javítási terveket is elkészítette, holott abban egyeztek meg, hogy a módosított terv szerint végzett munkálatokat fogják megvédeni. A Macops Kft. vezetősége feltételezése szerint zsarolás vagy fenyegetés érhette a tervező céget, hiszen több jegyzőkönyv és átirat is született arról, hogy a tervező szerint minden munkálatot megfelelően végzett a kivitelező. Bálint Antal közölte, a javítási munkálatokról átiratban értesítették a DNA‑t, és rámutatott: a polgármester állításával ellentétben még folyik a vizsgálat, az ügy egyelőre a korrupcióellenes ügyészségen van. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!