Rali? Teqball? Falmászás?

Lassan már hagyományosnak mondható a tanév elejére időzített nagy sportágbörze, a rendezvény a székelyudvarhelyi és környékbeli gyerekeknek mutatja be egy helyen, hogy milyen mozgásformák űzésére van lehetőségük a városban. Több sportágat ki lehet próbálni pénteken a sportcsarnoknál, lehet beszélgetni az edzőkkel, akár már iratkozni is, ha valami annyira megtetszik.

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Rali? Teqball? Falmászás?
Több sportágat ki lehet próbálni. Minden, ami mozgás Fotó: Polgármesteri Hivatal

Az első Sportágválasztót 2018-ban rendezte meg a polgármesteri hivatal a városban működő sportklubokkal karöltve, azóta minden esztendőben – kivéve a járványidőszakot – a tanév elején, szeptemberben jelentkezik az esemény, rendszerint több száz érdeklődővel. A szervezők fontosnak tartják a gyermekek, fiatalok egészséges életmódra, sportolásra biztatását, ehhez viszont az is kell, hogy ismerjék a kínálatot, hogy megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb mozgásformát. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A Sportágválasztón nemcsak az olyan jól ismert sportokkal találkozhatnak az érdeklődők, mint a labdarúgás, kézilabda vagy birkózás, hanem belekóstolhatnak többek között a falmászás, bowling, floorball, taekwondo, teqball, lovaglás, ökölvívás, kerékpározás izgalmaiba, tájékoztatást kapnak például az úszás, sakk, autóversenyzés, jégkorongedzési lehetőségekről is – tudtuk meg a polgármesteri hivatalnál.
Zörgő Noémi szóvivő el­mondta, hogy pénteken, szep­tember 27-én 10–16 óra között a sportcsarnokban és környékén tartják a rendezvényt, összesen több mint 20 sportággal lehet ismerkedni, az edzők, sportvezetők tájékoztató kiadványokkal is készülnek, amelyeket haza is lehet majd vinni. A tanintézetekhez már a múlt héten kiküldték a felhívást, tanítók, osztályfőnökök, sporttanárok által vezetett csoportokat várnak az eseményre. Lesz szervezett bemelegítő gyakorlat is mindenkinek, aki ki is próbálná valamelyik mozgásformát. 
Az eredeti elképzelés szerint a szülőket is várták a Sportágválasztóra, ezért a korábbi években késő délutánig tartott a program. Mint megtudtuk, alig volt érdeklődés, ezért idén korábban „zárnak”.

– Addig viszont szívesen látjuk a szülőket is, mert a cél a kapcsolatteremtés, ismerkedés a sportágakkal, edzőkkel

– tette hozzá a szóvivő.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!