Rád is szükség van

Hálás, elégedett szívvel hallgatták Isten igéjét vasárnap mindazok, akik a szabadtéri istentiszteleten, majd az azt követő élménymotorozáson vettek részt Bikafalván.

Hadnagy Éva
Rád is szükség van
Mindenkire szükség volt. Élményt adtak és kaptak Fotó: Bardócz Csaba

Motorosok és vasparipáik sorakoztak a múlt vasárnap a bikafalvi református imaház előtti téren, hogy közösen részt vegyenek a Rád is szükség van elnevezésű rendezvényen. A rendhagyó istentiszteletet a helyi református lelkész, Bardócz Csaba szervezte azzal a céllal, hogy speciális igényű személyeknek élménymotorozást biztosítsanak. 
A rendezvény ötlete még évekkel ezelőtt, a Diakónia Keresztyén Alapítvány Sepsiszentgyörgyi Fiókjánál fogalmazódott meg, ahol speciális igényű személyekkel foglalkoztak, és munkájukat különböző irányba kívánták kiterjeszteni, például akadálymentesíteni szerették volna az istentiszteleteket, nemcsak fizikai, hanem lelki értelemben is. Bardócz Csaba akkor még a Kovászna megyei Ikafalván szolgált, ott szervezték meg az első élménymotorozással összekapcsolt istentiszteletet, Rád is szükség van címmel, majd miután Bikafalvára helyezték, magával hozta és tovább folytatta a rendezvényt.

– Ahogy a név is mutatja, szükség van a motorosokra, és ugyanúgy a speciális igényű személyekre is, egyik sem egy kirekesztett csoport, sokat tudunk egymástól tanulni, és élményekkel gazdagítani egymást

– fogalmazott a lelkész. 2022-ben tartották meg először Bikafalván a rendhagyó istentiszteletet, hatalmas sikerrel, azóta pedig minden évben sor kerül rá.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A cél az, hogy élményt szerezzünk a fogyatékkal élőknek, de mindazoknak is, akik ki szeretnék próbálni a motorozást

– mondta. A vasárnapi program szabadtéri istentisztelettel indult, a résztvevők pedig szívvel-lélekkel hallgatták Isten igéjét. Bardócz Csaba ünnepi gondolataiban két fontos üzenetet helyezett az ottlévők szívére. Mózes élettörténetének egy-egy rezdülését megismertetve, azt, hogy Istennel minden lehetséges, ha egy feladatra elhív, alkalmassá is tesz rá, megsegít, míg eléred a célt, illetve hogy minden gyermekére szüksége van. 

– Mindenki része az Ő isteni tervének, ennek a nagy kirakósnak, amelynek minden darabja igen fontos és értékes, legyen az fiatal, öreg, egészséges, beteg, motorozni vágyó vagy épp passzívan csodáló

– emelte ki a lelkipásztor. 
Az istentiszteletet követően, ahol a szintén gyakran motorozó marosvásárhelyi kántor, Zalányi János is közreműködött, elkezdődött az élménymotorozás. Több székelyföldi motorosklub képviseltette magát, több mint hatvan vasparipa sorakozott fel, sőt Bukarestből is érkezett résztvevő, aki ígérete szerint jövőre is visszatér, annyira jól érezte magát. Először a speciális igényekkel élőket vitték el egy-egy körre, majd a gyerekek és a motorozni vágyók részesülhettek a felejthetetlen élményben. A nap közös ebéddel zárult. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!