Püspöki vizitáció száz év után

1924. augusztus 30-án volt legutóbb püspöki vizitáció Alsósófalván, száz év elteltével azonban múlt héten ismét köszönthették az Erdélyi Református Egyházkerület vezetőjét a sóvidéki településen.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Püspöki vizitáció száz év után
Szívélyes fogadtatás, megtisztelő látogatás Fotó: Kiss Gábor

Június 13-i látogatása során Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke arra volt kíváncsi, hogy a sóvidéki emberek a Szentírásban is oly sokszor emlegetett ,,Föld sójaként” élnek-e? Tímár Zsolt alsósófalvi lelkész elmondta, a magasrangú egyházi vezetőket a szokásoknak megfelelően hintóval fogadta a közösség a település határában, ahonnan a helyi fúvószenekar kíséretében szállították a falu központjába.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– Igazi ünnep volt ez a nap a közösségünk számára, igazi történelmi pillanat, így igyekezetünk mi is minden tőlünk telhetőt megtenni annak érdekében, hogy jól sikerüljön. Az egész napos látogatás során az Erdélyi Református Egyházkerület feje találkozott a helyi lakosokkal, az iskolásokkal, a hittanoktatóval, az iskola igazgatójával, a nőszövetség képviselőivel, a község vezetőjével, a presbitériummal, valamint a Székelyudvarhelyi Református Egyhámegye megannyi lelkészével. A vizitációs bizottság elvégezte a szokásos ellenőrzéseket, megvizsgálták az egyházközség anyagi helyzetét, leellenőrizték az anyakönyveket és a családkönyveket, majd a kiértékelőt is megtartották a délutáni ünnepi istentisztelet keretében.
– A vizitáció jól sikerült, örülünk a pozitív értékelésnek, és hogy kellemes élményekkel távoztak tőlünk – ismertette a lelkipásztor. A püspöki vizitáció pontos részeleit jegyzőkönyvben örökítették meg az utókor számára, hogy a jövő nemzedékeinek is legyen tudomása róla, ha a következő vizitációra is egy évszázad múlva kerülne sor.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!