Hirdetés

Pótolták a hiányosságokat a sóvidéki önkéntes tűzoltók

Bemutatták és hivatalosan is átvették a sóvidéki önkéntes tűzoltó-egyesületek a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett és elnyert pályázati összegekből vásárolt eszközöket.

Hadnagy Éva
Pótolták a hiányosságokat a sóvidéki önkéntes tűzoltók
Fotó: Hadnagy Éva

Különböző méretű tömlők, biztonsági felszerelések, használati eszközök, háton hordozható víztartályok, egyenruhák a mindennapokra, illetve a különlegesebb alkalmakra – ezeket szerezték be a Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett és elnyert pályázatokból a sóvidéki önkéntes tűzoltó-egyesületek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A felszereléseket kedden délben adták át Korondon, ahol a helyi alakulat mellett a parajdiak, illetve a felsősófalvi önkéntesek is jelen voltak. Az eseményen elhangzott: nem az volt a céljuk, hogy felhalmozzák az eszközöket, hanem hogy olyan felszereléseket vásároljanak, amelyekre épp szükségük van, hiánycikknek számítanak.

A tömlők három-négy év alatt elhasználódnak, így mindig kell pótolni, műszaki mentéseknél használható védőkesztyűik pedig mindeddig nem voltak, és ugyancsak hiánycikknek számítottak a háton hordozható víztartályok is, amelyek fecskendőkkel vannak ellátva.

Pótolták a hiányosságokat a sóvidéki önkéntes tűzoltók

Huszonöt liter vizet tudnak így szállítani és a fecskendő segítségével hétméteres távolságra eljuttatni. Ez az eszköz bozóttüzeknél lehet majd hatékony segítségük az önkénteseknek.

A korondi és parajdi önkéntes tűzoltók tíz-tízezer lejes, a felsősófalviak pedig hétezer lejes támogatást kaptak idén.

Az eseményen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is jelen volt, aki elégedettségének adott hangot a felszerelések láttán.

– Sóvidék viszonylag távol esik Székelyudvarhelytől, ahonnan tűz esetén a segítség érkezhet, éppen ezért a térségben működő önkéntes tűzoltó-egyesületek munkája nélkülözhetetlen. Ahhoz, hogy jó munkát tudjanak végezni, nagyon fontos, hogy ők maguk is biztonságban legyenek, meglegyenek a kellő felszereléseik, és ez a célja a megyei önkormányzat által nyújtott támogatásoknak – fogalmazott a megyeelnök.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!