Poros a város, ráfér a takarítás: megtisztul Székelyudvarhely is

HN-információ

Zajlik a tavaszi takarítás a városban. Először a főbb útvonalakat és a zöldövezeteket tették rendbe, és ha csak nem fordul csapadékosra az időjárás, hét közepétől sor kerül a lakótelepekre is. A munka eredményessége a lakókon is múlik, ugyanis vannak olyan utcák, ahová csak akkor mehet be a takarítógép, ha éppen nem parkolnak ott autók.

Az utóbbi időben sok volt a panasz a közösségi oldalakon a város porosságára, szemetességére, pedig a polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint március elején már elkezdték Székelyudvarhely főbb útvonalainak pormentesítését, ezzel párhuzamosan a zöldövezetek tavaszi takarítása is beindult. Az RDE Hargita köztisztasági vállalat, illetve a városgazdálkodási osztály munkatársai mellett több, szociális segélyben részesülő személy is részt vett a munkában. Elkezdődött a közterületen lévő fák tavaszi metszése, és az ütemterv szerint holnap rajtol a székelyudvarhelyi lakótelepeken is a tavaszi nagytakarítás. A korábbi évekhez hasonlóan előre egyeztetett program szerint zajlik a lakónegyedeket érintő akció, munkanapokon 7:00–13:00 között. A Bethlen lakótelepen kezdik a takarítást, április második hetétől a Tábor lakótelepen, majd pedig a Csereháton folytatják – tájékoztat a polgármesteri hivatal közleménye, az ütemterv megtalálható az udvarhely.ro honlapon. A lakókat ugyanakkor hirdetésekkel is értesítik a takarításról, hogy idejében eltávolíthassák járműveiket az adott utcákból. Elképzelhető, hogy a kedvezőtlen időjárás miatt változik az előre közölt program, de erről is időben értesítik a lakosságot.

Jövő hétre tervezik azt a város egész területét érintő nagyszabású akciót, amelynek során a hulladékgazdálkodási vállalat munkatársai ingyenesen elviszik a kertekből, tömbházak előtti zöldövezetekből származó zöldhulladékot. A városvezetés arra kéri a lakókat, hogy április 4-ig tegyék rendbe a tömbházak előtti részeket, a nyesedéket, száraz leveleket és ágakat április 8-ig szállítják el. A kertes házak esetében a megszokott hulladékszállító napon 6:30-ig kérik a zsákokba összegyűjtött kerti hulladék kirakását.

Asztalos Ágnes





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!