Hirdetés

Polgármesteri tevékenységét összegezte Gálfi Árpád, a jövőben távol kíván maradni a közügyektől

301 millió lej a Székelyudvarhelyen futó beruházások értéke, további 348 millió lejre rúgnak az előkészített projektek, jelentette ki Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere az elmúlt két választási ciklusát összegző sajtótájékoztatóján.

Simó Bernadette
Polgármesteri tevékenységét összegezte Gálfi Árpád, a jövőben távol kíván maradni a közügyektől
Gálfi Árpád futó projekteket és tervezett beruházásokat ismertetett Fotó: Hodgyai István

Polgármesteri tevékenységét összegezve Gálfi Árpád közölte, összesen több mint 110 millió euró értékben nyertek pályázat útján támogatás, ebből a forrásból finanszíroznak huszonhét beruházást.

Ezek közül tizenhármat már elkezdtek, ezek jelenleg is zajló projektek, ilyen a nagy mobilitási projekt, ahol a közeljövőben újabb hat utca felújítását fogják elvégezni, a városi kórház járóbeteg-rendelőjének korszerűsítése és eszközökkel való felszerelése, a Tompa László Általános Iskola és a Bányai János Műszaki Szakközépiskola felújítása, a Szekelytámadt vár rehabilitációja, a szelektív hulladékudvar megépítése, valamint a hulladékszigetek kialakítása, illetve Szejkefürdőn a víz- és csatornahálózat építésének befejezése.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

További tizennégy beruházás terveit elkészítették, és a legtöbb esetében aláírták a kivitelezési szerződéseket is. Ezek között említette többek között a Villanytelep utcai fogászati rendelő felújítását, az Orbán Balázs Általános Iskola, a Művelődési Ház és a Csillagvár Napközi Otthon energetikai fejlesztését, hőszigetelését, a központi városrendezési terv elkészítését, a városközpont teljes körű felújítását, a Kisköved, az Ugron Gábor, a Mihai Eminescu és a Dózsa György utca felújítását, valamint a Sziget utcai orvosi rendelők korszerűsítését.

Előkészített tervek

További huszonhárom projektet most készít elő a polgármesteri hivatal, a leköszönő testület ezeket is szeretné átadni az új városvezetésnek, közölte Gálfi Árpád. Tervezett beruházás az elkerülő út északi nyomvonalának megvalósíthatósági tanulmánya, tömbházak hőszigetelése, kerékpárút építése a központi parktól a Budvár utcáig, a Kisköved utca zöldterületének rendezése, autóbuszgarázsok építése, a városi stadion és a strand felújítása, fedett uszoda építése, több iskola épületének hőszigetelése és felújítása, kézműves-inkubátorház létrehozása, a csereháti bölcsőde megépítése, valamint a víz- és csatornahálózat bővítése szintén a Csereháton. A polgármester hozzáfűzte, még pályázni kell a tervezett beruházások finanszírozására.

Betöltik a helyeket

A sajtótájékoztatón elhangzott, a város költségvetéséből megvalósuló beruházások is folyamatban vannak, ezek értéke harmincötmillió lej. A polgármester elmondta, jelenleg nincs a városnak hitele, úgy szeretné átadni a város vezetését, hogy az új közgyűlés világosan átláthassa a polgármesteri hivatal tevékenységét és pénzügyeit. Kiemelte, az elmúlt nyolc év megvalósításait és a jövőre előkészített beruházásokat nem egyedül, hanem munkatársaival közösen tudták kivitelezni, továbbá megköszönte az együttműködést a polgármesteri hivatal alkalmazottainak.

A leköszönő polgármester újságírói kérdésre elmondta,

az új választási ciklusban nem kívánja betölteni az elnyert önkormányzati képviselői tisztségét, a jövőben távol kíván maradni a közügyektől.

Ennek ellenére marad a Székelyudvarhelyért Párt elnöke, és biztosított arról, hogy a párt által elnyert három képviselői helyet be fogják tölteni.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!