Hirdetés

Összekötő olvasmányélmény

Ha olvasási szokásáról kérdezzük, „mindenevő dinoszauruszként” határozza meg önmagát, ha szerzői szándékáról, akkor az olvasás élményét szeretné terjeszteni a székelyudvarhelyi Puskás István. Ötödik, Könyvkontinens című kötetében a világirodalom kiemelkedő alkotóival ismer­kedhetünk egy idős ember gondolatai révén.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Összekötő olvasmányélmény
Puskás István Fotó: Archív

Puskás Istvánt már gye­­rekkorában jobban ér­dekelte, mi történik az olvasott könyv kö­vetkező oldalán, mint hogy társaival rúgja a labdát. A közgazdász végzettségű szerző szerint soha nem volt kérdés számára, hogy milyen stílusú vagy témájú könyvet vegyen kézbe: mindent elolvas, a norvég szerzők borongós életképei­től az elmét igencsak megterhelő lélektani és drámai eseményszálaktól gazdag olvasmányokig. Sosem kívánkozott könyveivel jelen lenni a könyvesboltok polcain, csupán az élmény megosztásáért veti papírra gondolatait. Első kötete Száz címen jelent meg 2021-ben, azt újabb három követte: 2022-ben a Négyláb és Reggel látott napvilágot, illetve 2023-ban A hadtápos felesége című könyve.
Puskás István számára na­pi rutin az írás, a munka mellett az írásra és az olvasásra is szán időt. Könyvkontinens című kötetét május 23‑án, 18 órától mutatják be a Székelyudvarhelyi Városi Könyv­tárban.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!