ODFIóka beavató rendezvény

Megtapasztalhatták a közösség erejét, ízelítőt kaptak az ODFIE különböző rendezvényeiből és minőségi időt tölthettek együtt azok a fiatalok, akik részt vettek az ODFIóka – Egyletbeavatón Tordátfalván.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
ODFIóka beavató rendezvény
Záró istentisztelet. Hálát adtak Fotó: Hadnagy Éva

Negyven fiatal részvételével zajlott július 29–31. között a Siménfalva községbeli Tordátfalván az ODFIóka – Egyletbeavató rendezvény, a Magyar Unitárius Egyház ifjúsági szervezeteként működő Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet szervezésében. 
Második éve szervezik meg ezt az országos rendezvényt azzal a céllal, hogy a frissen konfirmált fiatalokat bevonják az egyletes életbe, ízelítőt nyújtsanak a különböző rendezvényeikből és tagjaikká avassák őket.

– Ez egyfajta felajánlás a fiataloknak, hogy csatlakozzanak hozzánk, legyenek részesei a rendezvényeinknek, hiszen ez már az ő közösségük, itt élhetitek továbbra meg a vallásos életüket

– mondta Magyari Zita Emese, az ODFIE elnöke. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A két és fél nap alatt a résztvevők a 46. Unitárius Ifjúsági Konferenciával, az Összművészeti Találkozóval, illetve az OMNIUM–ODFIE Sportolimpiával ismerkedhettek, különböző feladatok, játékok segítségével, és éjszakai áhítattal összekötött rituálén avatták az egylet tagjaivá.

 – Az ODFIóka révén olyan tevékenységeket igyekszünk szervezni számukra, amelyek segítségével erősíteni tudjuk unitárius és ezen belül egyletes identitástudatukat

– magyarázta. Az egylet belső építkezésének folyamatát is szeretnék ezáltal erősíteni. 
A rendezvény szerda este istentisztelettel zárult a tordátfalvi templomban, ahol a résztvevők mellett néhány szülő is jelen volt. Az istentiszteleten a tanult énekek hangzottak el, de a fiatalok is megosztották érzéseiket, gondolataikat, kérve a Jóisten további gondviselését és áldását. Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egyletnek több mint ezer aktív tagja van Erdély szerte. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!