Hirdetés

Nemes célért szaladtak

HN-információ

Különböző helyszíneken, falusi sportpályákon, cégek udvarán, lakóparki övezetben, parkban, a Medve-tó körül, erdőn-mezőn és a Szejkefürdőn szaladt tegnapelőtt egy időben összesen majdnem háromszáz ember. Futott kicsi és nagy közös célért: egy kiválasztott udvarhelyszéki civil szervezet megvalósításra váró projektjének támogatásáért.

A járványnak nem sikerült áthúznia a Szé­kely­ud­var­hely­i Közösségi Alapítvány (SZKA) kilencedik kiadásához érkezett őszi adománygyűjtő közösségi sporteseményét: átalakított keretek között, de vasárnap mégis megtartották az akciót. Sőt, a közösségi jellegét sem vesztette el a FussNEKI!, bár nem a városi parkban rótta a köröket ez a pár száz ember, mégis a baráti társaságok, kisebb közösségek együtt sportoltak a nemes célért. Mindezt számtalan fotó és videó bizonyítja, amelyeket a résztvevők az esemény Facebook-oldalára töltöttek fel. 

Elérték a célt
Mivel tegnap éjfélig meghosszabbították az online adományozás határidejét, az adományok végösszegéről még nem tudtak beszámolni az SZKA-nál, de arról már vasárnap hírt adott több civil szervezet is, hogy sikerült „összeszaladni” a célként meghatározott pénzmennyiséget.
– Célunk volt, hogy a jelenlegi helyzetben is a legjobb eseményt tudjuk megszervezni. A visszajelzések alapján úgy gondoljuk, ez sikerült is! Összesen 282 nagykövet állt rajthoz, akik 24 civil szervezet ügyéért szaladtak vagy gyalogoltak – tájékoztatott Jakab Bernadett kommunikációs felelős.

Szovátától Hollandiáig
Akárcsak az előző években, 11 órakor rajtoltak a nagykövetek. Ezúttal viszont nemcsak Székelyudvarhelyen szaladtak az udvarhelyszéki ügyek megvalósításáért, hanem a térség számos településén, sőt Csíkszeredában, Szovátán és Kolozsváron is, az országon kívül pedig az Egyesült Királyságból, Németországból, Magyarországról, Hollandiából is csatlakoztak az akcióhoz. – Az volt a szándékunk, hogy a FussNEKI! ilyen formában is „éljen”. Vasárnap több száz kép érkezett az esemény Facebook-oldalára, mely visszaadta a Fuss NEKI!-s hangulatot, és aki az eseményre kattintott, részese lehetett az élménynek. Mindemellett Szabó Attila, korábbi házigazdaként idén is vállalta a hangulatmester szerepét, tette ezt ezúttal a Civil-Más Rádióban, végig követve a történéseket – közölte Jakab Bernadett.

Péntekig kell fizetni
Megtudtuk, hogy a legidősebb nagykövet 70 éves volt, a legfiatalabb hét. A tegnapig beérkezett adatok szerint 30 km volt a leghosszabb táv, amelyet nagykövet leszaladt a rendelkezésre álló két órában. Sokakat elkísért a család is a „nekifutásra”, akik nagyszerű szurkolóik voltak a csapatoknak. Azt is lehet már tudni, hogy 19 civil szervezetnek sikerült már befizetett adományként behoznia a célösszegét.  Tegnap délig összesen 3752 felajánlás érkezett az SZKA-hoz, és összesen 262 500 lejt már be is fizettek. 
Jakab Bernadett még felhívta a figyelmet, hogy a felajánlott összegeket október 16-ig kell kifizetni. Ez lehetséges banki átutalással is az SZKA honlapjáról, esetleg személyesen az irodában. A részt vevő civil szervezetekkel pedig november 26-ig kötik meg a szerződést.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!