Hirdetés

Tizenegyedszerre is útra keltek Farkaslaka község lovas zarándokai

Közös imádság és a község imaszalagjának átvétele után csütörtök délelőtt megkezdték négynapos zarándoklatukat Farkaslaka község lovasai. A Mária-úton teszik meg a távot Csíksomlyóig, péntek délután pedig csatlakoznak a többi székelyföldi lovas zarándokhoz.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tizenegyedszerre is útra keltek Farkaslaka község lovas zarándokai
Lelki feltöltődés. Közelebb Istenhez és a lóhoz Fotó: Hadnagy Éva

Idén tizenegyedik alakalommal szervezte meg a pünkösdi lovas zarándoklatot Csíksomlyóra a Farkaslaka község lovasait tömörítő LóFő Lovasudvar csapata. A 35 fős csapat magyarországi és felvidéki lovasokkal kiegészülve a Mária-úton vágott neki a négynapos zarándoklatnak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Demény Elemér, a LóFő Lovasudvar tulajdonosa elmondta, a négy napig tartó zarándoklat erőt próbáló feladat, ennek ellenére a csapatunk nagy része visszatérő, hiszen olyan lelki feltöltődésben lehet részük az út során, amit máshol aligha kaphatnának meg. Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere szerencsés utat kívánt és átadta Farkaslaka község imaszalagját a lovasoknak, amely által a Szűzanya áldását kérik a községre.

Hadnagy Éva

Az indulás előtt közösen imádkoztak, és ft. Oláh Dénes plébános is megáldotta a zarándokokat. Kiemelte, kettős az út, amelyet bejárnak az elkövetkező napokban, egyet kilométerekben, a másikat pedig a lélekben mérik, ugyanakkor azt kívánta, hogy lélekben is érjenek célba. A farkaslaki lovasokhoz Oroszhegyen és Zetelakán is csatlakoztak, így közel hatvanan zarándokoltak lóháton. A lovascsapat péntek délután csatlakozik a csíksomlyói nyeregben a többi székelyföldi lovas zarándokhoz, így kapcsolódva a székelyföldi lovas közösség összefogása révén megvalósuló Márton Áron Pünkösdi Lovas Zarándoklathoz.

Hadnagy Éva





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!