Néhány óra alatt tizenhárom jogosítványt vontak be

Átfogó közúti ellenőrzést tartott szombaton 9 és 13 óra között a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Szolgálata a Maros Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtti tájékoztatása szerint a 13/A jelzésű országúton Korond, Farkaslaka és Székelyudvarhely térségében a gyorshajtókat szűrték ki.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Néhány óra alatt tizenhárom jogosítványt vontak be
Gyorshajtókra „vadásztak”. Többen jogosítvány nélkül maradtak Fotó: Hodgyai István

A szombati ellenőrzési akciót – amelyet augusztus 5. és 11. között az Európai Unió összes tagállamában egyidejűleg végeznek – a ROADPOL 2024-es műveleti tervének részeként szervezte a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Szolgálata és a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság. Az akció során a rendőrök radarberendezéseket alkalmaztak, és összesen 85 szabálysértési bírságot szabtak ki, amelyek összértéke 79 700 lej. Ebből 75 bírságot a sebességhatár túllépése miatt róttak ki, hatot szabálytalan előzés miatt, míg négyet más közlekedési szabálytalanságért.
Kiegészítő intézkedésként 13 vezetői engedélyt vontak be, ebből hetet a megengedett sebességhatár átlépése, hatot pedig szabálytalan előzés miatt.

A rendőrség közleményében emlékeztet: 2024. január 1. és július 31. között Hargita megyében tíz súlyos közúti baleset történt a megengedett sebesség túllépése miatt, amelyek során két személy elhunyt, 14 pedig súlyosan megsérült. A tájékoztatásban a rendőrség megjegyzi: a jövőben is ellenőrizni fogják a sebességhatárok betartását.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!