Munkahelyteremtés

Több mint 2,3 millió eurót nyert Kápolnásfalu község a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADR) az óvodai nevelés színvona­lának emelését célzó alap­jából. A tervek szerint mo­so­dával, konyhával és ét­kező­egységgel ellátott ener­gia­hatékony bölcsődét épí­tenének, a létesítmény mun­ka­helyeket is teremtene.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Munkahelyteremtés
A bölcsőde látványterve. Régen várt beruházás

Kápolnásfalu mellett tizenhárom település nyert az óvodafejlesztési alapból, amelyből bölcsődék és óvodák létesítését finanszírozza többségében uniós forrásból az ADR. Kápolnásfalu polgármestere, Benedek László lapunk megkeresésére elmondta: szerencsés helyzetben voltak, mert a kiírás szerint egy adott pontszám felett azonnal kiértékelték a benyújtott pályázatot, ők pedig elérték ezt a ponthatárt.

– A pályázatot tavaly ősszel nyújtottuk be, és csak néhány kiegészítést kért az ügynökség, így viszonylag szerencsésen jutottunk el a szerződésig, amelyet múlt pénteken írtunk alá

– közölte Benedek László, hozzátéve, hogy a közbeszerzési eljárást még ezután fogják kiírni, de már most több mint hatvan gyermeknek lenne szüksége a bölcsődére.
A polgármester szerint a beruházásnak köszönhetően tizenkét helyi lakos számára is tudnának munkát kínálni, ugyanis mosoda és konyha is helyet kap a létesítményben. A bölcsődének emellett egy nagyobb közösségi tere, egy játszótere és egy belső udvara is lesz.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!