Miniparkot álmodtak Lövétére

Közösségi összefogással va­ló­sítanák meg azt a mini­parkot Lövétén, ahol biztonságos körülmények között játszhatnának a falu gyermekei. A hiánypótló kezdeményezést a hétvégén esedékes falunapon is lehet támogatni.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Miniparkot álmodtak Lövétére
Nagyot álmodtak, összefogással vinnék sikerre Fotó: Látványterv

Lövétén nagyon sok a kisgyermekes család, ám csupán a tanintézetek, azaz a napközi és az iskola udvarán van lehetőségük játszani a legkisebbeknek, nincs közösségi játszótér a faluban. Néhány lelkes édesanya ezen változtatna, ezért eldöntötték, hogy egy miniparkot létesítenek, ahol a legkisebbektől a kamaszokig mindenkinek legyen lehetősége kikapcsolódni. Ferencz Éva ötletgazda, a Lövétei Szülők Egyesületének tagja elmondta, nagy igény lenne egy ilyen térre, ahol biztonságos körülmények között tudnának időt tölteni a gyermekek. A teret a könyvtár és a tájház között, a jelenleg üresen álló, kissé elhanyagolt területen alakítanák ki. 
Kezdeményezésüket felkarolta a helyi polgármesteri hivatal, a közbirtokosság és a Homoród–Küküllő LEADER Egyesület is. Elkészültek a látványtervek, és már csak az anyagiak előteremtésére van szükség ahhoz, hogy megvalósuljon a minipark, amelyet közösségi adományokból kívánnak létrehozni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Úgy gondoljuk, ha mindenki hozzátesz egy kicsit, akkor jobban a magáénak fogja érezni és talán jobban is vigyáznak majd rá

– fogalmazott az ötletgazda. Első lépésként, a hétvégén esedékes Lövétei Falunapok alkalmából szerveznek gyűjtést, a hagyományos tömegfutáson lehet támogatni a kezdeményezést.

– Aki teheti, az jöjjön el és fussunk közösen, és ha teheti, akár csak egy kávé árával, de támogassa a Miniparkot. Most lehetőség van bebizonyítani, hogy mennyire erős és elszánt közösség a miénk

– fogalmazott. A Lövétei Szülők Egyesületének tagjai az idei Fuss Neki!-n is rajthoz állnának céljaik megvalósulásáért.

Miniparkot álmodtak Lövétére
A miniparkban hinta, csúszda, mászóka mellett babázó, krétatábla, sakk- és ma­lomasztal, pingpongasztal és kosárpalánkok is helyet kapnának, utóbbit két méretben is felszerelnék, hogy mindenki élvezhesse a labdázás örömét. Mindezek mellett padokat és pihenőket is kihelyeznének.

– Ez nemcsak egy egyszerű játszótér, hanem igazi közösségi tér lenne, amelyet kicsik és nagyok egyaránt élvezhetnének

– részletezte. A játszóelemek fém és fa kombinációjából készülnének és a tervek szerint a Székelyföldi Legendárium ismert figurái is megjelennének majd vizuális elemekként. A miniparkot a jövő évben valósítanák meg. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!