Hirdetés

Mesél az erdő

Máris nagy az érdeklődés az első alkalommal jelentkező Kárpát-medencei erdőpedagógiai konferencia és erdei iskolák szemléje iránt. November közepén Szentegyházán tapasztalt szakemberek osztják meg tudásukat, és 15 erdei iskola programjaival ismerkedhetnek meg a résztvevők. Még néhány napig lehet jelentkezni az eseményre.

Asztalos Ágnes
Mesél az erdő
Erdei iskola. Célravezető környezeti nevelés Fotó: Erdei iskolai tevékenységek

Pár éve megyénkben is egyre népszerűbbek az erdei iskola programok, illetve a pedagógusok számára szervezett képzések. A november 16-án megvalósuló erdőpedagógiai konferencia és erdei iskolák szemléje a 2022-ben és 2023-ban szervezett képzések folytatása – amelyekre óriási volt a túljelentkezés –, olyan formában, hogy hatékonyabban és nagyobb létszámban engedhessenek betekintést a témába az érdeklődőknek – közölte lapunkkal Kádár Tibor-Sándor erdész, szervező, számos korábbi hasonló jellegű program kezdeményezője.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Az országban nem igazán van hagyománya az erdei iskolának, ennek a hatékony ökológiai, természetismereti módszernek, Magyarország viszont kiemelkedő erdei iskolai és ökológiai nevelésrendszert tudhat magáénak, a hazai fejlődéshez, építkezéshez sokat hozzá tudnak majd tenni a Szentegyházára meghívott előadók gyakorlatias előadásai, illetve az, hogy 12 magyarországi, két felvidéki és egy erdélyi erdei iskola is bemutatja majd saját tapasztalatait és programját. Személyes tapasztalatcserére, hasznos tanácsok begyűjtésére is lehetőséget ad a konferencia, amelyek segítenek abban, hogy élménydús saját erdei iskolai tevékenységeket bonyolíthassanak le a résztvevők

– részletezte a szervező.
Az első alkalommal megszervezett Kárpát-medencei erdőpedagógiai konferencia és erdei iskolák szemléje 150 főt fogad, jelentkezni a rendezvény honlapján (erdeiiskola.com) lehet november 5-ig.

– Alig pár napja él a honlap, és máris nagy az érdeklődők száma

– közölte Kádár Tibor-Sándor, kiemelve ugyanakkor, hogy a szervezésben az esemény házigazdája, Szentegyháza önkormányzata mellett a magyar Országos Erdészeti Egyesület szakmai partnerként vesz részt, illetve további erdélyi és felvidéki szervezetekkel dolgoztak együtt a konferencia és szemle minőségi programjáért.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!