Hirdetés

Megnyílt a Sósfürdő

Jövő héttől látogatható a Homoródalmási Sósfürdő, a helyi önkormányzat által működtetett létesítmény medencékkel és sós dézsákkal várja a fürdőzni vágyókat hétköznapokon és vasárnap 12–20 óra között. A községvezetés célja, hogy minél több turistát a településre vonzzanak, ehhez egyéb programokkal is készülnek.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Megnyílt a Sósfürdő
Csobbanási lehetőség. Turistacsalogatás Fotó: Homoródalmási Sósfürdő/Fb

Megnyílt a Homo­ród­al­mási Sós­für­dő, jövő héttől már látogatható az új strand, közölte a Hargita Népével Tikosi László, a község polgármestere. Az elöljáró elmondta, 2020-ban kezdték el a sós­fürdő építését, ehhez az önkormányzat megvásárolt egy magánházat, amely összekötötte a sósfürdőt a főúttal. Megépítették a sós dézsákat, és mivel maradt egy üres terület, amit az ingatlannal együtt vásároltak, az a döntés született, hogy tovább bővítik a fürdő szolgáltatásait annak érdekében, hogy fellendítsék a turizmust, és a barlanghoz való kirándulás mellett további alternatívát nyújtsanak a látogatóknak.
A fürdő területén található egy felnőtt- és egy gyermekmedence, sós dézsák, szauna, játszótér és napozásra alkalmas terület. A messziről érkező turistáknak szálláslehetőséget is tudnak biztosítani. Vendéglátóipari egység jelenleg nincs a helyszínen, mert annak üzemeltetése nem megoldható az önkormányzat részéről, ám tervben van, hogy kiadják a helyszínt egy vállalkozónak, aki éttermet, büfét, kávézót vagy bárt működtethet a strand területén. Addig is működik étterem a faluban, ahol várják a fürdőző turistákat is, közölte a polgármester.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A fürdő keddtől, július 23-tól látogatható, a csobbanni vágyókat kedden, szerdán, csütörtökön és vasárnap várják déli 12 órától 20 óráig. Hétfőnként karbantartás és takarítás miatt zárva tart a fürdő, illetve egészen szeptemberig a pénteki és szombati napokon magánrendezvényekre van kiadva a strand területe, ezért ezeken a napokon nem látogatható. Hasonló privát rendezvényekre van lehetőség, egyelőre azonban az idei szezonra foglaltak a hétvégék.

Megnyílt a Sósfürdő
Tikosi László ismertette, a belépődíj értékéről a július 24-i tanácsülésen dönt az önkormányzat, de az előterjesztés szerint napijegyeket fognak árulni, ezeket a felnőttek 30 lejért vásárolhatják meg, a gyermekjegy 15 lejbe fog kerülni. A helyieknek kedvezményt biztosít az üzemeltető helyi önkormányzat. A torlódások elkerülése érdekében a belépés előtt szükséges az időpontfoglalás, ezt az idopontfoglalo.com weboldalon vagy telefonon lehet megtenni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!