Hirdetés

Megköszönték a segítséget

Zágrábi kitérővel zarándokoltak Medjugorjéba a ko­ron­di­ak húsvét után. A hor­vát­or­szá­gi magyar nagy­kö­vet­sé­gen személyesen fejezték ki hálájukat az egy évvel korábban kapott segítségért.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megköszönték a segítséget
Találkozás. Személyesen is kifejezték hálájukat Fotó: Balla Imre

A tavalyi megpróbáltatás után idén is nekivágtak szokásos zarándokútjuknak a korondi katolikus hívek, hogy Becsehely testvértelepülésük küldöttségével együtt imádkozzanak a Szűzanya medjugorjei otthonában. Balla Imre plébános elmondta, ez hagyomány már a korondiak számára, hiszen idén tizenkettedik alkalommal szervezték meg a zarándoklatot, a tavalyi incidens pedig nem elvette a kedvüket, hanem jobban megerősítette a korondi híveket elhatározásukban.

– Nem volt bennünk félelem, és a tavalyi tapasztalatok után idén sokkal óvatosabbak is voltunk. Időközben a horvát törvényeken is módosítottak, hiszen most már nem szabad a zarándokok kegytárgyait elkobozni

– tette hozzá. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Balla Imre

Húsvét harmadnapján indultak a zarándokútra, ha­za­fe­lé zágrábi kitérőt tettek, hogy a hor­vát­or­szá­gi magyar nagy­kö­vet­sé­gen kifejezzék hálá­ju­kat és köszönetüket a tavaly irányukba tanúsított segítségért. 

– A találkozó a konzulátus kulturális központjában volt. Az esemény a történtek felidézésével kezdődött és a hálaajándékok átadása után szeretetvendégséggel zárult

– számolt be Balla Imre.
Mint ismert, az elmúlt évben a horvát határőrök feltartóztatták a zarándokok autóbuszát, több órát várakoztatták, elkobozták a kegytárgyaikat és pénzbírsággal is sújtották őket. Két hónap elteltével és a horvátországi magyar nagykövetség munkájának köszönhetően, az elkobzott kegytárgyakat végül Soltész Miklós, Magyarország egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár szolgáltatta vissza személyesen a sóvidéki zarándokoknak.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!