Hirdetés

Megelevenedik A dzsungel könyve

Tavaly a Légy jó mindhalálig című musicallel arattak sikert a Pro Zetea Egyesület színjátszói, idén A dzsungel könyvét viszik színre. A premier már megvolt, áprilisban két telt házas előadáson mutatták be a produkciót a ze­te­la­ki kultúrotthonban, de Székelyudvarhelyen, Ze­te­vár­al­ján és Zetelakán is játsszák az előadást.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 3 perc
Megelevenedik A dzsungel könyve
Hetven szereplővel viszik színpadra A dzsungel könyvét Fotó: Pro Zetea

A zetelaki amatőr színjátszó társulat az 1970-es években alakult, és azóta is működik. Az utóbbi években megújult a csapat, és mivel nagyközség társulatáról van szó, megengedték maguknak, hogy nagyobb volumenű darabot válasszanak, tanuljanak be és adjanak elő, ez volt a Légy jó mindhalálig. Mint Lőrincz József rendező-koreográfus elmondta, a Légy jó mindhalálig című előadásukat 2023-ban huszonegy alkalommal adták elő hazai és magyarországi színpadokon, és több mint hétezren látták. 
A dzsungel könyve előadásra másfél éve készülnek, a darabban hetvenen szerepelnek, gyerekek és felnőttek egyaránt, s amint a rendező elmondta, a legfiatalabb szereplő hatéves, a legidősebb pedig nyolcvan év fölött van. Noha amatőr színjátszó csoportról van szó, a rendező szerint tagjai közül többen megfordultak már színházi berkekben, emellett sok gyerek és fiatal jár művészeti iskolába, sokan profi karrier előtt állnak zenészként vagy színészként, így nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy amatőrök játszanak a darabban. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A darab nemcsak a színészek számát tekintve nagyprodukció, a díszlet mérete és a jelmezek miatt is csak nagyszínpadon adható elő. A nagyszámú színészgárdát egy viszonylag kis csapat irányítja és segíti a munkában: Lőrincz József a darab rendezője, koreográfusa és dramaturgja, Bíró Boglárka a jelmez- és díszlettervező, a hang- és fénytechnikáért Nagy Levente és Toásó István felel, a zenei vezető Kovács Annamária, az előadás anyagi feltételeinek megteremtésében a Pro Zetea Egyesület elnöke, Lukács Mária volt a rendező segítségére. 
A dzsungel könyve produkciót május 29-én és 30-án még játsszák Zetelakán, majd júniusban Székelyudvarhelyen is bemutatják. Ezt követően augusztus 23-án a Ze­te­váraljai Napok keretében szabadtéri előadáson láthatja a nagyérdemű.
 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!