Még várják az érdeklődőket

Harmadik éve szervez képzéseket a Székely Gaz­da­szervezetek Egyesülete, partnerségben a Pro Ag­ri­cul­tura Hargitae Uni­ver­sitas Alapítvánnyal gaz­dák számára. A tanfolyamok első találkozóját csütörtökön tartják.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 5 perc
Még várják az érdeklődőket
Betakarítás. Jó lehetőség gazdáknak Fotó: Veres Nándor

Idén is több témakörben hirdetett képzéseket gazdák számára a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, együttműködve a Pro Ag­ri­cul­tura Hargitae Uni­ver­sitas Alapítvánnyal, amelyek elvégzését követően a Munka­ügyi Minisztérium által elismert oklevélben részesülnek a résztvevők. Sinka Arnold, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének falugazdásza elmondta, ismét Csíkszeredában és Udvarhelyszéken indulnak a tanfolyamok. Ezúttal biogazdálkodás, általános mezőgazdászat és méhészet témakörben várják a jelentkezőket. Mint mondta, ezáltal is a gazdák segítségére kívánnak lenni, hiszen főleg a pályázatok benyújtásánál nagyon fontos a diploma, ennek meglétével ugyanis magasabb pontszámot érhetnek el.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Néhány évvel ezelőtt indítottuk a Bio Székelyföld programot, amely által a biogazdálkodás irányába próbáltuk terelni a gazdákat, hiszen a támogatások is nagyobbak, az így előállított élelmiszereket pedig magasabb áron lehet értékesíteni, és ez a gazdálkodási forma is sokkal környezetkímélőbb

– jegyezte meg.
A képzések általában 720 órát tartanak, amelyek egyharmada elmélet, a többi pedig gyakorlat. Az elméleti részt általában három négy hónap alatt sajátítják el a gazdák, a gyakorlati részt pedig saját gazdaságaikban végzik.
Sinka Arnold elmondta, azért most, ősszel hirdetik meg a képzéseket, mert ilyenkor már befejeződtek a munkálatok a földeken, és a gazdáknak is több szabadidejük van más tevékenységekre. Az udvarhelyszéki jelentkezőknek a képzéseket Felsőboldogfalván
tartják, heti két alkalommal, délutánonként négy és este hét óra között, a csíkszeredai jelentkezők pedig a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány székhelyén részesülnek az elméleti oktatásban.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!