Lóháton is nekifuthatnak

Asztalos Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Lóháton is nekifuthatnak
A civil összefogás ünnepe. Rajtolt a Fuss NEKI! Udvarhely Fotó: SZKA

Július utolsó napjaiban startolt az idei Fuss NEKI!, első körben az udvarhelyszéki civil szervezetek jelentkezését várják augusztus 18-ig. A támogatásra váró projekteket a regisztráció után fel lehet tölteni a szervező SZKA honlapjára – tudtuk meg Balogh Csengétől, az alapítvány kommunikációs munkatársától.
Székelyudvarhelyen az idei a 13. Fuss Neki!, amely az egyik legnépszerűbb és legnépesebb adománygyűjtő eseménnyé nőtte ki magát: tavaly 50 civil szervezet 927 nagykövete állt rajthoz, és összesen 1,1 millió lej gyűlt össze. Az SZKA célja nem változott, továbbra is az adománygyűjtés és a jótékonyság népszerűsítése, valamint a közösségi összefogás erősítése ez a rendezvény. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Az alapítvány honlapján és Facebook-oldalán is elérhető már minden fontos tudnivaló az idei eseményről. Balogh Csenge elmondta, hogy újdonságként a gyaloglás, szaladás és kerékpározás mellé bekerült a lovaglás is. Lovas nagykövet az lehet, aki saját lóval rendelkezik és képes megtenni legkevesebb tíz kilométert terepen. A helyszín viszont maradt, idén immár másodszor Székelyudvarhely központjában, a Márton Áron téren állnak rajtvonalhoz a futó és gyalogló nagykövetek, ugyanakkor akárcsak eddig, ezúttal is a világ bármely pontján lehet mozgással támogatni a kiválasztott civil szervezetet és annak projektjét.
A nagykövetek augusztus 19. és szeptember 9. között regisztrálhatnak, majd elkezdődik az adománygyűjtési időszak, végül október 5-én zajlik maga a nagy esemény. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!