Lesz-e idén kukoricalabirintus?

Tavaly nagy sikert aratott az az egyedi kezdeményezés, amelyet Felsőboldogfalván indított el egy vállalkozó. Pál János labirintust alakított ki egy kukoricásban, ahová kicsik és nagyok egyaránt ellátogathattak, bolyonghattak, és a kifelé vezető utat különböző feladatok megoldásával találhatták meg. Idén is megnyitnák az útvesztőt, ám nem nő a kellő ütemben a kukorica.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Lesz-e idén kukoricalabirintus?
Fotó: Pál János

Tavaly nyáron környékünkön egyedi kezdeményezésként nyitotta meg kapuit a felsőboldogfalvi kukoricalabirintus, amelyet egy helyi tájépítészeti vállalkozás hozott létre és tett látogathatóvá. A bolyongási lehetőség népszerű volt, sokan meglátogatták a különlegességet, felnőttek és gyermekek egyaránt kipróbálták a labirintust. A hely különlegessége az, hogy nemcsak a labirintusban való bolyongás örömét kínálta a látogatóknak, hanem feladatokat is adtak a játékos kedvűeknek. A gyermekek Petőfi János Vitézéhez kapcsolódó feladatokat kellett megoldaniuk, míg a felnőtteknek furfangos és vicces találós kérdésekre kellett feleljenek ahhoz, hogy a kivezető ösvényre rátaláljanak. A labirintus egész ősszel üzemelt, az iskola megkezdése után iskolás- és óvodáscsoportok is gyakran látogatták a létesítményt. Sokan kíváncsiak arra, hogy idén lesz-e kukoricalabirintus Felsőboldogfalván.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Pál János, a labirintus létrehozója a Hargita Népe kérdésére válaszolva elmondta, idén is tervben volt a labirintus megnyitása, de egyelőre nem tud konkrét választ adni, ugyanis bár elültették a növényt, az nem növekedett a megfelelő ütemben és nem érte el a kellő magasságot ahhoz, hogy élvezhető legyen a „bújócska”. Hozzátette, ragaszkodnak az élményhez, ezért ha nem éri el a kívánt magasságot a kukorica, akkor az energiájukat inkább arra fogják fordítani, hogy meg tudjanak vásárolni egy olyan területet, ahol biztosan működhet a kezdeményezés, ahol idejében el tudják ültetni a kukoricát és hosszú távon tudnak építkezni, hogy jövőre mindenképp megnyithassák a kukoricalabirintust. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!