Köztérre vihették véleményüket az udvarhelyiek

A szombati esős idő ellenére is sokan kilátogattak az idei KözTér Napokra. A székelyudvarhelyi RMDSZ eseményén a szórakozás mellett a Bethlen negyed lakói elmondhatták véleményüket a városvezetést érintően. A kétnapos rendezvényen a gyermekfoglalkozások, koncertek, versenyek mellett panelbeszélgetések, előadások is szórakoztatták a közönséget.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 1 perc perc
Köztérre vihették véleményüket az udvarhelyiek
Fotó: Székelyudvarhelyi RMDSZ

Kimozdította otthonukból a Bethlen negyedieket a KözTér Napok, a székelyudvarhelyi RMDSZ kétnapos rendezvényére több százan voltak kíváncsiak. A második alkalommal megrendezett esemény legnépszerűbb programjai az esti koncertek voltak, de a napközbeni, délután és gyermekprogramokon is sokan részt vettek.

A szervezők elmondták, a KözTér Napok célja az, hogy a városnegyedek lakóit is becsatlakoztassák a város körforgásába, helyet és alkalmat teremtve nekik arra, hogy elmondhassák véleményüket, megoszthassák problémáikat.

A Bethlen negyedi parkban szervezett rendezvényen elhangzott, több hasonló eseményre lenne még szükség, illetve az RMDSZ a város többi lakónegyedében is szeretne jelen lenni. A hétvége a szórakozáson és a kikapcsolódáson túl arról is szólt, hogy a helyiek elmondhatták a hamarosan tisztségbe lépő új városvezetésnek, hogy szerintük mivel kéne kezdeni a munkát, mi az, amin változtatni kéne a városban. A vélemények között volt a város biztonságosabbá tétele, valamint a közlekedés és a parkolás könnyítése.

Köztérre vihették véleményüket az udvarhelyiek

Szombaton Szakács-Paál István hamarosan mandátumba lépő polgármesterrel hallgathattak meg egy beszélgetést az eseményre kilátogatók, Hogyan tovább Székelyudvarhely? címmel, ahol többek között arról is szó volt, hogy a közeljövőben a városlakóknak is beleszólásuk lesz a döntésekbe, valamint a leendő polgármester megígérte, hogy megvalósítják mindazt, ami miatt bizalmat szavazott nekik a város.

A második KözTér Napokat szombat este koncertekkel zárták, amelyekre a rossz időjárás ellenére is sokan voltak kíváncsiak.

Köztérre vihették véleményüket az udvarhelyiek



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!