Hirdetés

Beiktatták tisztségébe Székelyudvarhely új polgármesterét

A közös szabályokat betartva, új ötletekre nyitottan, mindenkit bevonva tervezi a munkát az elkövetkező négy évben Szakács-Paál István, Székelyudvarhely polgármestere. Az új városvezető és a város új önkormányzati testülete az ünnepélyes eskütétellel megkezdte mandátumát.

Hadnagy Éva
Beiktatták tisztségébe Székelyudvarhely új polgármesterét
Letették a hivatali esküt. Alakuló ülés Fotó: Hodgyai István

Hivatalosan is megalakult Székelyudvarhely új önkormányzati testülete hétfő délelőtt. Az ünnepélyes esküt tizenöt tanácsos, valamint Szakács-Paál István polgármester tette le. A 19 tagú tanácsosi listáról négy megválasztott képviselő mandátumát érvénytelenítette a bíróság, a törvényes határidőn belül benyújtott lemondási nyilatkozatukat figyelembe véve. Nevezetesen Szakács-Paál István, Geréb László, Gálfi Árpád, valamint Bíró Jolán helyére kerül majd új önkormányzati képviselő a jövőben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A legfiatalabb testület

Az ünnepi eseményen Petres Sándor, Hargita megye prefektusa személyesen volt jelen, majd a legidősebb László Zsolt és a két lefiatalabb, Tornai Szilárd, illetve Pál Boglárka testületi tagok vezetésével zajlott az alakuló ülés. László Zsolt megjegyezte, a jelenlegi testület a város történetében a legfiatalabbnak számít, hiszen ő, a maga 51 évével, a legidősebb. A megválasztott önkormányzati képviselők ezt követően rendre, román, majd magyar nyelven felolvasták az eskü szövegét, és kézjegyükkel is ellátták a dokumentumot.

Beiktatták tisztségébe Székelyudvarhely új polgármesterét

A hűségesküt letette Szakács-Paál István polgármester is, aki az RMDSZ színeiben nyert mandátumot a következő négy évre. Ünnepi beszédében elsősorban megköszönte a székelyudvarhelyieknek a bizalmat, mint mondta, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy ezentúl polgármesterként szolgálhatja a közösséget. Kiemelte, tudja, hogy nagyok az elvárások irányában, de bízik abban, hogy nagyon hamar elkezdhetik a munkát, az ígéreteik megvalósítását, a város és a közösség újjáépítését.

Beiktatták tisztségébe Székelyudvarhely új polgármesterét

Túl a statisztikai adatokon

– Nagyon sok lesz a munka, de én optimista vagyok. Az ember ugyanis, ha nem csak a száraz statisztikákat nézi, hanem a szemének is hisz néha, akkor látja, hogy egy olyan városban élünk, ahol van jövő. Meggyőződésem, hogy Székelyudvarhely jövője az emberi minőségen múlik. Az emberi minőséget pedig a környezet fejezi ki, a következő négy évben pedig ennek a környezetnek a kialakításán fogunk dolgozni elkötelezettséggel, nyitottsággal, közösségi összefogással és innovatív szemlélettel – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, komolyan veszik tanácsos kollégáival ezt a küldetést, de bízik benne, hogy más állami intézmények is partnerei lesznek a közös út során.

Beiktatták tisztségébe Székelyudvarhely új polgármesterét

Partnerek a város gyarapodásában

Az eseményre meghívást kaptak a város eddigi polgármesterei, akiknek szintén megköszönte munkájukat, Gálfi Árpádnak pedig jó egészséget kívánt élete új szakaszában. Bálint Attila az RMDSZ-frakció, valamint Bálint Csongor Attila a Székelyudvarhely Párt frakciója nevében ismertette terveiket, hangsúlyozva, hogy partnerek kívánnak lenni a város gyarapodása érdekében.

Beiktatták tisztségébe Székelyudvarhely új polgármesterét

Az új önkormányzati testületnek és a polgármesternek Antal Lóránt szenátor, valamint Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának megválasztott elnöke is gratulált, mindketten együttműködésükről biztosították az új városvezetést.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!