Hirdetés

Közösségi hely a szépkorúaknak

Tervezés, közbeszerzés és megannyi bürokratikus folyamat van még hátra, amig elkezdődhet Fenyőkúton a Korond községbeli idősek nappali foglalkoztató központjának építése. Az új beruházás minőségibb időtöltést biztosít majd a szépkorúaknak.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 3 perc
Közösségi hely a szépkorúaknak
Látványterv Fotó: Együtt Korondért/Fb

A héten elkészül a Fenyőkútra tervezett idősek nappali foglalkoztató-központjának megvalósíthatósági tanulmánya, és amennyiben a szakminisztérium jóváhagyja, a végső tervek készítését is elrendeli az önkormányzat.

– Reméljük, minél hamarabb rábólintanak a minisztériumban, hiszen a tervek elkészítésére két hónapos szerződést kötöttünk, így reményeink szerint szeptember végéig a végső tervek is elkészülnek és idén a közbeszerzési eljárást is lebonyolíthatjuk

– tájékoztatott Katona Mihály, Korond község polgármestere.

Közösségi hely a szépkorúaknak
Látványterv


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A polgármesteri hivatal tavaly, az idősebb korosztályra gondolva, hiánypótlásként pályázott sikeresen nappali foglalkoztató központ építésére és nyert támogatást több mint 9 200 000 lej értékben az Országos Helyreállítási Programból (PNRR). A beruházás helyszínéül Fenyőkutat választották, hiszen ott volt az önkormányzatnak saját területe, és a tervek szerint az egész község területéről ide vinnék majd a szépkorúakat, hogy minőségi programokkal töltsék ki idejüket, ne pedig magányosan teljenek napjaik.

– Célunk, hogy amíg a családok dolgoznak, az idősek is megfelelő helyen legyenek, ahol gondoskodnak róluk, foglalkoznak velük és együtt, társaságban tölthetik idejüket

– emelte ki az elöljáró.
A létesítmény ötven személy befogadására lesz alkalmas. Az idősek nappali foglalkoztatójának építését jövő évben kezdenék, a pályázat szerint 2026 végére kell befejezni. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!