Hirdetés

Kondipark és játszótér épül

Az új sportterem mellett megújul a belső udvar is a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskolában. A térkövezett udvaron játszóteret és kondiparkot építenek.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kondipark és játszótér épül
Dolgozik a kivitelező. Jobb körülmények, több lehetőség Fotó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

A korszerű sportterem mellett épül a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános iskola belső udvara – közölte Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere. Az iskola sporttermét hosszasan zajló munkálatok után 2023 tavaszán adták át, a csarnok felépülésének finanszírozása országos pályázati forrásból, Hargita Megye Tanácsának támogatásából és az iskolát fenntartó Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala önrészéből tevődött össze, a kivitelezés közel 10 millió lejből valósult meg. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A korszerű épületet már egy éve használják a diákok, jelenleg pedig az iskola udvarának, a sportterem melletti környezetnek a rendbetétele zajlik. A beruházás során elkészül egy belső udvar, ahol játszóteret, szabadidős tevékenységre alkalmas területet alakítanak ki. Gálfi Árpád polgármester ismertette, a belső udvart térkővel burkolják, építenek egy játszóteret a kisebbek számára korszerű kültéri játékokkal, valamint létesítenek egy kondiparkot a nagyobb diákoknak. A belső udvar korszerűsítése, a játszótér és a kondipark létrehozása Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala támogatásával valósul meg. A munkálattal jól haladnak, már a játékelemek felszerelése zajlik, közölte Gálfi Árpád polgármester.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!