Hirdetés

Kísérleti megmozdulás

Workshopokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, tárlatokkal és filmvetítésekkel várja a rendhagyónak minősülő rendezvénysorozatára az érdeklődőket a székelyudvarhelyi Off Space Egyesület. A fiatal alkotókból álló csoport célja, hogy kapcsolatba lépve a kulturális intézményekkel gyarapítsák az ifjúsági foglalkozásokat.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kísérleti megmozdulás
Korábban is szervezett tárlatokat az Off Space Egyesület. Most nagyobb fába vágták a fejszét. Fotó: Illusztráció

Augusztus 26–án rajtol a Shifting Realities névre keresztelt össz­művészeti eseménysorozat, a székelyudvarhelyi Off Spa­ce Egyesület szervezésében, ami egy héten át kínál különleges, hiánypótló eseményeket a művészet és a kulturális élet után érdeklődők számára. Az egyesület nevéhez már több kiállítás és fiatal művészekhez kötődő esemény is kötődik, ám ekkora volumenű eseménysorozat eddig nem született szervezésükben. 
Az egyesület elnöke, Tóth Hunor fotográfus szerint megmozdulásukkal azt szeretnék elérni, hogy a fiatal, kortárs alkotókra is figyelem forduljon, ugyanakkor elevenebb, több és színesebb legyen a fiatalokat célzó kulturális események palettája.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Ilyen eseménysorozat eddig nem valósult meg Székelyudvarhelyen, vagy ha részletekben létre is jött, annak nem volt utóélete, csírájában kifulladt. Udvarhely bár sokszínű város, számos, a kulturális intézmények által szervezett programot kínál, azoknak csak egy töredéke szólítja meg a művészetkedvelő fiatalokat

– állítja Tóth, megjegyezve, hogy bár művésztelepek is zajlanak évente a városban, a fiatal alkotók és az intézmények között nincs kommunikáció.

– Azt szeretnénk hosszú távon elérni, hogy legyenek közös programok, események melyből mind a fiatalok, mind az önkormányzat hatáskörébe tartozó intézmények kiveszik a részüket, és melyek megszólítsák a művészetkedvelők helyi csoportját, mi több, más városokban élőket is arra ösztönzzenek, hogy Udvarhelyre látogassanak

– fogalmazott az egyesület elnöke, aki szerint egyelőre kísérletként tekintenek a megmozdulásra, de már most jelentős érdeklődés övezi. Az rendezvénysorozat alatt négy helyszínen fognak előadásokat, filmvetítéseket, kiállításokat, képkeretező-, valamint kerámia-workshopot tartani, a szeptember 1-jén záruló programkínálatot az egyesület Facebook–oldalán lehet részletesen megtekinteni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!