Hirdetés

Nevesítették az RMDSZ udvarhelyszéki polgármesterjelöltjeit

Keddi sajtótájékoztatóján hirdette ki Bíró Barna Botond az udvarhelyszéki települések RMDSZ‑es polgármesterjelöltjeinek listáját. A megyeelnökjelölt felhívta a figyelmet, hogy nincs helye harcnak a helyhatósági választásokon, hiszen ez az EP‑listára érkező szavazatokat is csökkentheti.

Pál Emil
Nevesítették az RMDSZ udvarhelyszéki polgármesterjelöltjeit
Huszonnégy településen állít saját polgármesterjelöltet az udvarhelyszéki RMDSZ Fotó: Hodgyai István

– Jól át kell gondolni, hogy a következő sorsdöntő időkben hogyan fogunk viszonyulni a körülöttünk zajló történésekhez, hogy azokat a javunkra tudjuk fordítani – szögezte le rögtön a sajtótájékoztató elején Bíró. Kiemelte: ahhoz, hogy közösségünk nyertese legyen a következő évtizednek, alkalmas és tehetséges jelölteket kell állítani, meg kell nyerni a választásokat és a következő négy évben hatékonyan kell elvégezni a munkát. Mint elhangzott, több olyan település is van, ahol a korábbi polgármesterek nem újráznak, ám ott is „kipróbált és hatékony embereket” indít a szervezet. 

Három városban vagyunk kihívói az aktuális városvezetésnek, jó jelöltek és hatékony csapat száll versenybe az emberek bizalmáért. Székelyudvarhelyen Szakács Paál István, Székelykeresztúron Klein László, Szentegyházán Szőcs Tibor lett az RMDSZ polgármesterjelöltje

– nevezte meg a jelölteket Bíró. Mint mondta, két településen, Kápolnásfaluban és Újszékelyen nem indítanak polgármesterjelöltet a szövetség színeiben. Előbbinél Benedek László korábbi polgármestert, utóbbinál Szabó Ottó jelenlegi alpolgármestert támogatja a szervezet, mindketten független jelöltként indulnak. 


Hirdetés

– A június 9‑i választásokon rendkívül nagy lesz a tét az európai parlamenti választások miatt, mivel versenybe szállnak a magyarellenes erők is, akik a legtöbb kárt okozták a magyar közösségnek. Őket kell legyőznünk, ez pedig akkor tud megvalósulni, ha mindenki, aki él és mozog, az RMDSZ EP‑listájára szavaz – hangsúlyozta Bíró, szavazásra bíztatva azokat a lakosokat is, akik nem az RMDSZ jelöltjeire szavaznak a helyhatósági választásokon. – A helyhatósági választás egy verseny, a harcot nem egymás ellen, hanem azok ellen kell megvívni, akik a magyar közösséget támadják. Én azt szeretném, ha ehhez a szervezeten belül és azon túl is hasonlóképp viszonyulnának – szögezte le Bíró, aki szerint sokkal több szavazatra lesz szükség az idei választásokon, mint négy évvel ezelőtt, így el kell kerülni azt, hogy a konfliktusok szavazatokat vegyenek el az EP‑listától.

A huszonhat udvarhelyszéki polgármesterjelölt listája:
Székelyudvarhelyen Szakács‑Paál István, Székelykeresztúron Klein László, Szentegyházán Szőcs Tibor, Bögözben Ülkei Zoltán, Etéden Szilveszter Attila, Farkaslakán Kovács Lehel, Felsőboldogfalván Zsombori Levente, Fenyéden Bokor Botond, Nagygalambfalván Gyerkó Levente, Homoródalmáson Tikosi László, Homoródszentmártonban Jakab Attila, Kányádban György Sándor, Korondon Katona Mihály, Lövétén Mihály Dénes, Máréfalván Kovács Imre, Oklándon Godra Lehel, Oroszhegyen Kovács Árpád, Parajdon Nyágrus László, Románandrásfalván Nagy Lajos, Siménfalván Nagy János, Szentábrahámon Simó Dezső Szabolcs, Székelyderzsben István Adrián, Székelyvarságon Pál Katona Lajos, Zetelakán Nagy Attila fog az RMDSZ színeiben polgármesternek indulni. Kápolnásfaluban Benedek László, Újszékelyen pedig Szabó Ottó független jelölteket támogatja az RMDSZ. Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!