Hirdetés

Kezdődhet a gyülekezeti munka

Ünnepélyesen is beiktatták hivatalába Újvárosi Katalint, a Székelyudvarhelyi 2-es számú Unitárius Egyházközség új lelkészét.

Hadnagy Éva
Kezdődhet a gyülekezeti munka
Ünnepség. Lelkészbeiktató Fotó: Antal Krisztina, Magyar Unitárius Egyház

Év elején választották meg Újvárosi Katalint a Székelyudvarhelyi 2-es számú Unitárius Egyházközség lelkészének. Májusban ünnepelni gyűltek össze a Bethlen negyedi unitárius hívek, istentiszteleten iktatták be hivatalába az új lelkészt. Az eseményen Kovács István unitárius püspök végzett szószéki szolgálatot. Az ünnepségen számos egyházi és világi elöljáró köszöntötte a gyülekezet új vezetőjét. A Dávid Ferenc Unitárius Vegyeskar előadása még emelkedettebb hangulatot teremtett, a gyülekezet asszonyai pedig székely ruhát öltöttek, és így köszöntötték a lelkésznőt. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Újvárosi Katalin elmondta, megható és egyben felemelő ünnepség volt, amelyért nagyon hálás, hiszen úgy érzi, igazi otthonra talált a gyülekezetnél. Az új lelkész a jövőben a templomegyüttes felújítását, a gyülekezeti élet építését tűzte ki célul, de kiemelt figyelmet szentelne a lelkiségre is. A közel 1400 lelket számláló egyházközség fejlődő, nem elöregedő gyülekezet. Újvárosi Katalin az elmúlt években a zetelaki leányegyházközségben is szolgált, erről a szolgálatáról a jövőben sem mond le.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!