Hirdetés

Kevesebben legyenek a menhelyen

Kóbor állatokat ivartalanított Székely­ke­resztúron és környékén az SOS Egyesület Szé­kelykeresztúr, közölte a szervezet.

Simó Bernadette
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kevesebben legyenek a menhelyen
Az önkéntesek. Ötven kóbor állatot ivartalanított az orvoscsapat Fotó: SOS Egyesület Székelykeresztúr

Az egyesület szervezésében dr. Nina Schöllhorn, dr. Pálffy Zoltán és Gabriel Toma asszisztens közreműködésével három nap alatt közel ötven kóbor állatot és befogadott kóbor állatot, leginkább kutyákat és macskákat sikerült ivartalanítani. A folyamat során vállalták az idős és nehezebb anyagi helyzetben levő családok állatainak ivartalanítását is. Az ivartalanítás önkéntesen és ingyenesen zajlott.
Az egyesület ismertette, hogy az ivartalanítás egy rutin műtét, a beavatkozás során a kedvencek altatásban voltak, és a műtét után gyorsan felépülnek. Az állatorvosok minden szükséges információval ellátták az állatok tulajdonosait a műtét előtt és után. Az egyesület kifejtette, az ivartalanítás azért fontos, mert csökkenti a betegségek lehetőségét, általa javul a kiskedvenc viselkedése, kevésbé lesz agresszív, valamint az ivartalanítás után csökken a kóbor állatok száma és az állatmenhelyek terhelése. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!