Hirdetés

Két ittas vezetőt fogtak a rendőrök, egyiküknek jogosítványa sem volt

Két ittasan vezető sofőrt értek tetten a Hargita megyei rendőrök, egyiküknek jogosítványa sem volt – derül ki a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 2 perc
Két ittas vezetőt fogtak a rendőrök, egyiküknek jogosítványa sem volt
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

A közlemény szerint szerda este kilenc óra körül az egyik járőr igazoltatott egy 33 éves férfit Székelyvarságon, aki ittas állapotban vezette autóját. Az alkoholszonda körülbelül 0,60 mg/l légalkoholszintet mutatott a férfinál, ami enyhe ittasságnak felel meg. A sofőrt további vizsgálatok céljából kórházba szállították, hogy biológiai mintákat vegyenek tőle az alkoholszint pontos meghatározásához. A sofőrrel szemben a rendőrség eljárást indított ittas járművezetés bűncselekménye gyanújával.

Csütörtök hajnalban, 2:30 körül, a rendőrök Csíkcsicsóban egy 28 éves csíkszentdomokosi sofőrt igazoltattak. Az alkoholszonda közepes ittasságnak megfelelő, 1,20 mg/l tiszta légalkoholszintet mért nála. A férfit ezután kórházba szállították, ahol biológiai mintákat vettek tőle az alkoholszint pontos meghatározásához. Emellett a rendőrség adatbázisaiban végzett ellenőrzések során kiderült, hogy a férfi jogosítvány nélkül vezetett. A rendőrség folytatja az eljárást a férfi ellen jogosítvány nélküli vezetés és ittas járművezetés bűncselekménye gyanújával – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!