Hirdetés

Két fotótárlattal is előrukkolt a Föld napján Székelyudvarhely

A Föld napja alkalmából két kiállítással lepte meg a város lakóit a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház és a helyi városháza. Az Orbán Balázs Fotóklub A Föld napja, valamint Magyari Hunor Udvarhely a világ közepe című tárlatát hétfő délután nyitották meg a művelődési ház előtti téren, valamint a városi parkban.

Pál Emil
Két fotótárlattal is előrukkolt a Föld napján Székelyudvarhely
Üzenet: Nemcsak április 22-én kell harmóniában élni a Földdel Fotó: Hodgyai István

Hangzatos felütéssel nyitotta meg a fotóklub tárlatát Simon Mária Tímea, a művelődési ház igazgatója. A fotósok munkájának méltatása mellett felvetette a kérdést a természeti adottságok és erőforrások kiaknázására, de főként kihasználására vonatkozóan: képmutató‑e az ember, mikor a Föld napját ünnepli? Az igazgató szerint nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy ne csak április 22‑én éljünk harmóniában a természettel, hanem az év többi napján is.

Simon köszöntője után Szabó József, a fotóklub elnöke foglalta össze gondolatait a tárlaton kiállított alkotásokról.

Hodgyai István

A második tárlatmegnyitón Gálfi Árpád polgármester és Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója méltatta Magyari Hunor munkáit. Miklós Saint‑Exupéry kis hercegéhez hasonlította Magyari munkásságát: ezeken a képeken át szemlélve a város olyan, mint egy kisbolygó, melynek kitüremkedései a fotós nézőpontjába esnek bele.

– A kis herceg olvasása közben a világ közepeként fogalmazódik meg az emberben az az olvasási folyamat és üzenet, ami az élményből keletkezik. Itt van húsz alkotás és a művész, aki folyamatosan felfedezi a világot, melyben mindennap benne él, ennek a világnak a kitüremkedései mutatkoznak meg a fényképezőgép görbe tükrén – osztotta meg gondolatait Miklós.

Hodgyai IstvánHirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!