Hirdetés

Kérdéses kezdés

Bár tízmillió lejes tételként szerepel Szé­kely­ud­var­hely beruházási listáján a Városi Strand kor­sze­rű­sí­té­se, idén még biztosan a jelenlegi állapotában használhatják a fürdőzők a létesítményt.

Pál Emil
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kérdéses kezdés
Idén így marad a Városi Strand. Szerződéskötésre várnak Fotó: Hodgyai István

A székelyudvarhelyi Városi Strand felújításához szükséges összeget az Országos Beruházási Társaságnál (CNI) pályázta meg a helyi városvezetés, a beruházás révén a nyári fürdőzőhely teljes felszereltségét szeretnék megújítani. 
Még nem tudni, mikor látnak hozzá a korszerűsítési munkálatoknak, ugyanis bár a beavatkozási munkálatokat jóváhagyó dokumentáció (DALI) technikai és gazdasági mutatóit a testület elfogadta, a városvezetők még nem írták alá a finanszírozási szerződést a beruházási társasággal. 
A tervek szerint korszerűsítenék a strand teljes felszereltségét, feszített víztükrű medencéket alakítanának ki (a víz szintje a medenceperemmel egy síkban van, így nem képződik a szélén lerakódás, és a szennyeződések kisodródnak a vízfelületről), új borítással látnák el a medencéket, korszerű víztisztítórendszert, új büféhelyiséget és új csúszdákat létesítenének.
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!